Zelný předkrm s uzeným a opékaným bramborem

Předkrm má jeden jediný úkol. Vzbudit chuť na hlavní jídlo. Podráždit chuťové buňky umí předkrm ze sladkého zelí dokonale. Možná budete chtít vynechat hlavní jídlo a jít si ještě přidat.

Ingredience (4 x porce)

Postup přípravy

  1. Na pánev dáme na rozehřáté sádlo (polovina, 2 lžíce) opékat nakrájenou cibulku, mezitím nakrájíme na drobné kostičky uzené maso.
  2. Maso přidáme k cibulce a asi 5 minut restujeme. Poté přidáme sladké bílé zelí, prohřejeme, promícháme a dáme z pánve.
  3. Druhou polovinu sádla rozehřejeme, na tenké plátky nakrájíme vařený brambor a opečeme z obou stran. Po opečení dáme na stranu pánve a vrátíme zelí s uzeným masem. Krátce prohřejeme, abychom podávali vše teplé.

Nutriční hodnoty (1 x porce)

Energ. hodnota: 253.83 kcal | Protein: 8.32 g | Sacharidy: 19.27 g | z toho cukr: 3.20 g | Tuk: 15.94 g | z toho nas. MK: 6.89 g

Vytištěno z webu ekucharka.cz, recept si můžete prohlédnout na adrese https://www.ekucharka.cz/recept/1419-zelny-predkrm-s-uzenym-a-opekanym-bramborem