Předkrm má jeden jediný úkol. Vzbudit chuť na hlavní jídlo. Podráždit chuťové buňky umí předkrm ze sladkého zelí dokonale. Možná budete chtít vynechat hlavní jídlo a jít si ještě přidat.
Ingredience (4 x porce)
Postup přípravy
Na pánev dáme na rozehřáté sádlo (polovina, 2 lžíce) opékat nakrájenou cibulku, mezitím nakrájíme na drobné kostičky uzené maso.
Maso přidáme k cibulce a asi 5 minut restujeme. Poté přidáme sladké bílé zelí, prohřejeme, promícháme a dáme z pánve.
Druhou polovinu sádla rozehřejeme, na tenké plátky nakrájíme vařený brambor a opečeme z obou stran. Po opečení dáme na stranu pánve a vrátíme zelí s uzeným masem. Krátce prohřejeme, abychom podávali vše teplé.
Nutriční hodnoty (1 x porce)
Energ. hodnota: 288.21 kcal |
Protein: 9.20 g |
Sacharidy: 28.38 g |
z toho cukr: 2.90 g |
Tuk: 13.98 g |
z toho nas. MK: 5.32 g
Vytištěno z webu ekucharka.cz, recept si můžete prohlédnout na adrese https://www.ekucharka.cz/recept/1419-zelny-predkrm-s-uzenym-a-opekanym-bramborem