Kuskus s grilovaným květákem a oříškovým pestem

Lehký a zároveň zdravý oběd, plný různorodých chutí.

Ingredience

Na kuskus

Na pesto

Ostatní

Počet porcí:

Postup přípravy

1.
Oloupeme a nakrájíme na drobno cibuli a česnek. Na oleji ve velké pánvi (nejlépe wok) na mírném plameni osmahneme dozlatova.
2.
Mezitím si květák omyjeme a nakrájíme na 2 cm tlusté plátky. Vložíme do vroucí osolené vody a vaříme asi 10 minut. Pak slijeme a necháme chvíli vychladnout.
3.
Dále nakrájíme rajčata na kostičky a přihodíme k cibulce. Přidáme i protlak, vývar a cizrnu. Osolíme a opepříme. Promícháme a na mírném plameni vaříme.
4.
Kuskus připravíme dle návodu. Stačí zalít vroucí vodou tak, aby byl kuskus asi 1 cm ponořený ve vodě.
5.
Pesto si připravíme tak, že oříšky nakrájíme nahrubo a na pánvi opražíme dozlatova (bez oleje). Pak s česnekem, bazalkou, olejem, solí a pepřem rozmixujeme nahrubo.
6.
Nakonec květák ogrilujeme na kontaktním grilu nebo opečeme na pánvičce (též bez oleje).
7.
Při servírování ještě dozdobíme čerstvou bazalkou a rajčátky.

Od: Liška, 21.1.2019

Komentáře

Žádné komentáře.

Nový komentář

Jméno:
Mail:
Hodnocení:
0.0
hodnotit
Doba přípravy: 1 hod
Počet porcí: 6 porcí
Autor: Liška
Cena ingrediencí: 34 Kč za porci
Kategorie: hlavní chod, zelenina, luštěniny, vegetariánské, veganské

Nutriční hodnoty (1 porce)

Energetická hodnota
509.16 kcal
Protein
17.64 g
Sacharidy
z toho cukr
45.04 g
8.34 g
Tuk
z toho nas. mastné kyseliny
28.71 g
3.50 g

Detailní rozpis podle ingrediencí