Pokud jste někdy navštívili Kanadu, spíš dříve než později jste jistě narazili na místní klasickou dobrotu zvanou poutine. Nebo jste o ní slyšeli a chcete ji vyzkoušet? Výborný nápad. Poutine je jednoduchá, rychlá pochoutka. Skládá se ze tří složek - hranolek, slavné gravy a sýra.

Hranolky si můžeme samozřejmě koupit předsmažené, ale ty domácí mají příjemnější a intenzivnější chuť. A že jste o gravy sice už slyšeli, ale přesně nevíte, o co se jedná? Nenechte se mýlit, dobře ji znáte. Je to omáčka známá ze školních jídelen jako UHO - univerzální hnědá omáčka - neboli zahuštěný hovězí vývar.

Ingredience

Množství na
  porce

Postup přípravy

1.
Hranolky: Brambory oškrábeme, nakrájíme na hranolky a pečlivě osušíme papírovým ručníkem.
2.
Smažíme na pánvi nebo ve fritovacím hrnci dozlatova.
3.
Můžeme je také osolit, pokapat olejem a upéct v troubě na plechu vyloženém pečicím papírem.
4.
Gravy: Z másla a mouky si připravíme tmavší jíšku.
5.
Jíšku zalijeme hovězím vývarem a mícháme do zhoustnutí.
6.
Osolíme a opepříme podle chuti.
7.
Nakonec: Na talíř nasypeme horké hranolky a na ně na kousky nakrájený sýr, který se hned začne rozpouštět. Polijeme dostatečným množstvím omáčky, můžeme posypat pažitkou nebo nakrájenou zelenou cibulkou a servírujeme :)

Od: Kateřina, 16.1.2019

Komentáře

Žádné komentáře.

Nový komentář

Jméno:
Mail:

Hodnocení:
0.0
hodnotit
Čas: 30 min celkem
Množství: 2 × porce
Autor: Kateřina
Cena ingrediencí: 1 × porce = 23 Kč
Kategorie: hlavní chod, sýr, brambory

Nutriční hodnoty

Množství
1 × porce
Energetická hodnota
548.54 kcal
Protein
22.38 g
Sacharidy
z toho cukr
56.76 g
3.89 g
Tuk
z toho nas. mastné kyseliny
25.78 g
16.32 g

Detailní rozpis podle ingrediencí


×

Nenechte si nic uniknout!

To nejlepší vám pošleme do mailu.

Ne, nechci.