Magazín o jídle a zdravém životním stylu
Sójové maso: Klame názvem, překvapuje chutí. Jak správně sójové maso připravit?
Pro odlehčení jídelníčku vyzkoušejte pokrmy ze sójového masa. Pokud se jej naučíte správně připravovat, brzy vám zachutná. Stačí jednoduchá marináda a vykouzlíte zdravé pokrmy s vysokým obsahem bílkovin za pár drobných. Poradíme s přípravou sóji i těm, kteří se sójovým masem teprve začínají.
Jak skladovat mandarinky, aby nepozbyly na obsahu vitaminů, chuti ani vůni
Teplých dní pomálu, zima za dveřmi a nachlazení číhá téměř za každým rohem. Nenechte se jím přepadnout a podpořte svou imunitu chutnými citrusovými plody z prosluněných mandarinkových plantáží. Při správně zvolené úpravě a skladování budou vaše dovezené mandarinky zdravější i lahodnější. Poznejte klíčové faktory a neobírejte se zbytečně o chuť ani cenné vitamíny.
Nepřehlížejte oranžovou úrodu. Plody rakytníku jsou skutečný poklad
Již ve druhé polovině léta se začínají rakytníkové plody vybarvovat do krásného oranžového odstínu. Nezapomeňte si je natrhat, jsou totiž jedním z nejbohatších zdrojů vitamínu C v přírodě. A skvěle je využijete nejenom v bylinné lékárničce, ale také v kuchyni a při péči o vlasy a pleť.
Chutné, zdravé, lehké. Pomazánky ke snídani, svačině i večeři
Pomazánky jsou příjemným doplněním jídelníčku a dá se vymyslet tisíc i více variant. Určitě neplatí, že jsou tučné a že musí obsahovat máslo, aby měly správnou konzistenci. Ukážeme vám pomazánky, které jsou lehké a zdravé. Jsou výbornou večeří i při redukční dietě.
Přírodní pomoc při kašli a nachlazení
Podle statistik se prakticky každý z nás potýká alespoň jednou či dvakrát do roka s virózou. Kromě posilování imunity v průběhu celého roku můžeme vsadit také na léčivé rostliny, které se stanou našimi věrnými spojenci během hlavní sezóny respiračních onemocnění.