Klíčové slovo „bylinky“

Máta léčí i chutná. Vyrobte si mátový sirup, likér nebo zmrzlinu

Máta bohatá na mentol ulevuje při potížích s trávením, znecitlivuje bolestivá místa, pomůže při zánětech dutiny ústní. Chladivá mátová voda zklidní popálená místa od sluníčka. Máta má ale i široké využití v kuchyni, představíme vám hned několik receptů s mátou.

Heřmánek pravý: Šálek plný zdraví

Heřmánek pravý patří mezi nejstarší používané bylinky. Dopřejte si tradiční všelék našich předků a okuste jeho blahodárné účinky na vlastní kůži. Heřmánkový čaj si můžete vychutnat teplý i ledově vychlazený. A poradíme také, jak na jeho přípravu za studena.

11.7.2023

Ledová kostka s překvapením: 10 věcí, které můžete zamrazit v tvořítku na led

Obyčejné plastové tvořítko na led má mnohem větší potenciál, než většina lidí tuší. Kromě čistého ledu do nápojů v něm můžete zamrazit i bylinky, pesto, citronovou šťávu, vývar nebo třeba smaženou cibulku. Zamrazení navíc prodlouží životnost některých ingrediencí, které se v receptu používají pouze v malém množství, a tak byste je nestihli spotřebovat.

19.6.2023

Voňavá majoránka: Všestranný kulinářský expert s benefity

Drobná bylinka s pronikavou vůní a lahodnou chutí je oblíbeným zeleným kořením. Jídlo nejenom krásně dochutí a provoní, ale zároveň má úžasný přínos pro lidské zdraví. Užijte si její chuť a zdravotní pozitiva třeba ve formě bylinkového másla nebo voňavého čaje.

7.6.2023

10 užitečných bylinek, které vás zachrání, když potřebujete dochutit jídlo

Na první pohled podceňovaní pomocníci. Přesto můžete s bylinkami v kuchyni doslova zazářit. Jídlu propůjčí nový rozměr a vyladí ho k dokonalosti. Seznamte se se základními bylinkami, které by neměly uniknout vaší pozornosti. Všechny mají příjemnou chuť i aroma, přesto je každá z nich jedinečná.

5.6.2023