Klíčové slovo „bylinky“

Je to lesklé, chutné a třese se to: Připravte si bylinkové amarouny

Bylinkové želé je v našich končinách prakticky neznámým pojmem. Pokud ho ale vyzkoušíte, snadno mu propadnete. Je zajímavým způsobem, jak zpracovat bylinky v kuchyni a proměnit je v netradiční delikatesu. Tu si poté vychutnáte třeba k masu nebo sýrovým mísám.

1.3.2023

Rozmarýn: Pouhých pár lístků a obyčejné jídlo promění v delikatesu

Ve Středomoří na něj nedají dopustit. Bylinkový olej z rozmarýnu je nepřekonatelný, bylinka nesmí chybět ani v těch nejlepších omáčkách na těstoviny a skvěle chutná také na pizze. Pozvěte si rozmarýn i do své kuchyni, určitě nebudete litovat.

31.1.2023

Bazalka v kuchyni: Voňavé pohlazení ze Středomoří

Svěží zelené lístečky lákají k zakousnutí. Bazalku je navíc možné pěstovat po celý rok, stačí rostlince najít vhodné místečko třeba doma za oknem. Poté můžete využít její potenciál na maximum. Co chutného se z ní dá připravit, a jak si ji nasušit do zásoby?

19.12.2022

Čarování s bylinkami: Provoňte domov od podlahy až po půdu

Většina z nás si spojuje bylinky především s jejich okouzlujícími léčivými účinky, případně si vybaví aromatické zelené koření, které dochutí nejeden pokrm. Bylinky ale dokážou mnohem více. Vyrobíte z nich bylinkový polštářek pro spokojený spánek, sáčky do sušičky nebo třeba voňavý osvěžovač vzduchu

2.12.2022

Nálev a odvar nejsou totéž: Jak správně připravit bylinky

Jsou půvabné, krásně voní a pečují o naše zdraví. Bylinky jsou zkrátka opravdový zelený poklad. Abychom ale jejich vlastnosti využili na maximum, je třeba se s nimi naučit správně pracovat. Prozradíme, jak je správně připravit.

14.11.2022