Klíčové slovo „vlasy“

Jste nervózní, unavení a padají vám vlasy? Viníkem je štítná žláza

Změny na váze, řídnutí vlasů, únava a častá nervozita. To vše může být důsledek nesprávné funkce štítné žlázy. O štítnou žlázu se postaráte správným jídelníčkem. Ukážeme vám, co zařadit do stravy i čemu se obloukem vyhnout.

Užívejte denně jablečný ocet. Snižuje cholesterol, pomáhá s hubnutím, prospívá pleti i vlasům

Jablečný ocet pořídíte za pár drobných a dokáže vám pomoci s vysokým cholesterolem, reguluje hladinu krevního cukru nebo napomáhá hubnutí, protože podporuje metabolismus. Už jedna lžíce jablečného octu denně posiluje zdraví.

Nejlepší vitamíny a minerály pro krásnou pokožku a vlasy

Při touze po svěží a zdravé pokožce, stejně jako husté a lesklé hřívě, sáhne mnoho z nás nejdříve po rozmanitých kosmetických přípravcích a doplňcích stravy. Ty nezřídka slibují takřka zázračné účinky. Přitom často stačí pouze změnit jídelníček a zahrnout do něj dostatek vitamínů a minerálů. Také ony totiž dokážou vykouzlit krásnější pleť a vlasy.

16.11.2022

Stále opomíjené kakaové máslo je pokladem v kuchyni i kosmetice

Kakaové máslo není v českých kuchyních úplně běžnou ingrediencí. A je to skutečně škoda. Úžasně totiž voní, cukrovinkám propůjčí skvělou krémovou texturu a příjemně se rozpouští na jazyku. Navíc se nepřepaluje a při správném skladování je takřka nesmrtelné. Kakaové máslo využijete nejen v kuchyni, ale i při výrobě domácí kosmetiky.

7.11.2022

Jídlem ke krásným vlasům

Krásné vlasy jsou snem každé ženy a problémy s kvalitou vlasů trápí i mnoho mužů. Jak změnit jídelníček, abyste prospěli vlasům? Které potraviny zařadit na podporu růstu, pro lesk a výživu?