Klíčové slovo „brambory“

Tajemství dokonale křupavých domácích hranolek

Připravte si domácí hranolky tak, že ty kupované mražené už nebude chtít. Hravě vykouzlíte chutné a krásně křupavé hranolky, po kterých se Ihned zapráší. A pokud dáváte přednost zdravější kuchyni, prozradíme, jak je udělat úplně bez tuku.

13.4.2023

Místo do koše na talíř: Jak zpracovat zbytky bramborové kaše

Bramborová kaše. Jedna z nejběžnějších příloh v českých domácnostech. Její množství se ale někdy špatně odhaduje. Poté vystává nelehká otázka: „Kam s ní“? Ve skutečnosti ji můžete hravě proměnit takřka v cokoliv! Omezíte plýtvání jídlem, a navíc si dobře pochutnáte.

28.3.2023

Skryté nebezpečí: Zelenina a ovoce, které se nesmí jíst syrové

Zelenina a ovoce jsou vynikajícím zdrojem vlákniny a celé řady důležitých mikroživin. Dopřávat bychom si je proto měli pravidelně. Některé druhy se ale nesmí jít syrové. Může jít dokonce o zdraví. Které z nich patří na talíř až po tepelné úpravě?

26.1.2023

Jak na nejlepší pečené brambory, které se vždy povedou

Jejich kouzlo tkví v jednoduchosti a všestrannosti. Jsou vynikající přílohou, ale snadno z nich vytvoříte i samostatný chod, za který se nebudete muset stydět. Pečené brambory s krásně křupavou slupkou a nadýchaným měkkým vnitřkem jsou zkrátka nepřekonatelné. Prozradíme, jak je správně připravit.

13.12.2022

Uklízíme nákup aneb co nepatří do lednice

Nakoupit, doma následně všechny potraviny vybalit z tašek a některé z nich pečlivě uložit do chladného prostředí lednice. Jste si ale jistí, že do lednice ukládáte pouze ty potraviny, které tam opravdu patří?

24.2.2022