Klíčové slovo „zázvor“

TOP 15 potravin pro posílení imunity

Imunitní systém je důležitý obranný štít, který naše tělo chrání před škodlivými vlivy včetně virů, bakterií a dalších patogenů. Aby ale dobře fungoval a byl účinnou prevencí nemocí, je třeba o něj řádně pečovat. Posílit ho může i změna v jídelníčku. Které potraviny by v něm neměly chybět?

25.12.2022

Lék na neduhy najdete v blízkosti sporáku. Sáhněte po koření

Že se chutný pokrm neobjede bez voňavého koření není překvapení. Po koření ale můžete sáhnout i ve chvíli, kdy vás trápí nějaká nemoc nebo obtíž. Běžné druhy koření jsou účinným přírodním lékem.

Přírodní antibiotika. Místo lékárničky sáhněte do spíže

Nežádoucí vedlejší účinky antibiotik netřeba představovat. Proto je vhodné sáhnout po přírodních prostředcích léčby. Přírodní antibiotika se nachází ve vaší lednici i ve vaší spíži. Dejte hlas šetrné léčbě.

Zázvorem proti vráskám, rýmě i cholesterolu

Zázvor máme spojený s čínskou a indickou kuchyní, velmi rychle se však zabydlel i jako přísada do omáček a polévek v české kuchyni. Kromě koření má využití jako účinný lék na celou řadu neduhů. Sáhněte po zázvoru častěji.

19.11.2020

Pálení žáhy netrápí jen těhotné. Co pomáhá?

Pálení žáhy je bolestivé a omezující. Někdy přichází nečekaně, jindy je naším společníkem často či po mnoho dní. Jak upravit denní režim a jaké potraviny pomáhají při pálení žáhy?

12.11.2020