Klíčové slovo „citrusy“

Flavonoidy: Objevte skryté hrdiny ve svém jídelníčku

Co mají společného citrusy, lesní ovoce, pohanka a zelený čaj? Pokud si je budete dopřávat pravidelně, podpoříte svou paměť, imunitu i srdce. V článku prozradíme také další bohaté zdroje flavonoidů a jejich prospěšné vlastnosti pro lidské zdraví.

30.6.2023

TOP 15 potravin pro posílení imunity

Imunitní systém je důležitý obranný štít, který naše tělo chrání před škodlivými vlivy včetně virů, bakterií a dalších patogenů. Aby ale dobře fungoval a byl účinnou prevencí nemocí, je třeba o něj řádně pečovat. Posílit ho může i změna v jídelníčku. Které potraviny by v něm neměly chybět?

25.12.2022

Jak skladovat mandarinky, aby nepozbyly na obsahu vitaminů, chuti ani vůni

Teplých dní pomálu, zima za dveřmi a nachlazení číhá téměř za každým rohem. Nenechte se jím přepadnout a podpořte svou imunitu chutnými citrusovými plody z prosluněných mandarinkových plantáží. Při správně zvolené úpravě a skladování budou vaše dovezené mandarinky zdravější i lahodnější. Poznejte klíčové faktory a neobírejte se zbytečně o chuť ani cenné vitamíny.

Uklízíme nákup aneb co nepatří do lednice

Nakoupit, doma následně všechny potraviny vybalit z tašek a některé z nich pečlivě uložit do chladného prostředí lednice. Jste si ale jistí, že do lednice ukládáte pouze ty potraviny, které tam opravdu patří?

24.2.2022

Pomelo, citron, pomeranč. Mocná trojice na našem talíři

Že bychom měli jíst více ovoce a zeleniny je známou skutečností a trošku otřepanou frází. Přesto se jí mnozí neřídí. Ukážeme vám, proč byste měli do jídelníčku zařadit citrusy jako jsou pomelo, citron a pomeranč. Pomáhají s hubnutím i léčbou viróz.

29.11.2020