Švédské masové kuličky

Tyto masové kuličky možná znáte také ze Švédského obchodu Ikea. Připravit si je ale můžete i doma. Jsou tvořeny z poloviny vepřového masa a poloviny hovězího. Pokud máte pouze vepřové nebo pouze hovězí, nevadí, budou dobré i tak.

V tomto receptu je do masových kuliček přidán toustový chléb nasáklý mlékem, proto budou kuličky krásně měkké.

Podávat je můžete s vařeným bramborem a kompotovanými brusinkami.

Ingredience

Na masové kuličky

Na omáčku

Počet porcí:

Postup přípravy

1.
Z toustového chleba odřízněte okraje, natrhejte, namočte do mléka a rozmačkejte vidličkou.
2.
Do mísy dejte mleté maso, žloutky, cibuli, nové koření, muškátový oříšek a směs mléka a toustového chleba. Osolte a opepřete. Dobře rozmíchejte, ideálně k tomu použijte kuchyňský robot, ale není třeba. Tvarujte kuličky o velikosti pingpongového míčku.
3.
Na pánvi rozehřejte olej a kuličky osmahněte ze všech stran dohněda. Pravděpodobně nezvládnete všechny najednou. Poté je odložte a přikryjte.
4.
Do pánve přidejte máslo a zaprašte moukou a dobře míchejte asi dvě minuty. Poté postupně přilijte vývar a smetanu. Nechte asi 10 minut provařit, dokud omáčka nezhoustne. Dochuťte solí a pepřem.
5.
Do omáčky přidejte masové kuličky a nechte ještě dvě minuty probublávat.
6.
Podávejte s vařenými brambory a brusinkami čerstvým ozdobené koprem.

Od: BunTom, 1.2.2018

Podobné recepty

Komentáře

Žádné komentáře.

Nový komentář

Jméno:
Mail:
Hodnocení:
0.0
hodnotit
Doba přípravy: 45 min
Počet porcí: 4 porce
Autor: BunTom
Cena ingrediencí: 37 Kč za porci
Kategorie: hlavní chod, vepřové maso, hovězí maso

Nutriční hodnoty (1 porce)

Energetická hodnota
711.53 kcal
Protein
35.97 g
Sacharidy
z toho cukr
13.79 g
3.27 g
Tuk
z toho nas. mastné kyseliny
56.94 g
21.58 g

Detailní rozpis podle ingrediencí