Chilli con carne

Chilli (chili nebo také chile) con carne znamená v doslovném překladu chilli s masem. Původ tohoto jídla není zcela znám, avšak je nejčastěji vařeno ve Spojených státech, rovněž je národním pokrmem Texasu.

Základem pokrmu je mleté hovězí maso, fazole, rajčata, chilli a další koření. Nejlepší je další den po uvaření. Hotové chilli con carne však vydrží v ledničce několik dní a můžete jej bez problémů i zamrazit.

Ingredience

Počet porcí:

Postup přípravy

1.
Rozehřejte větší pánev na střední teplotu, přidejte olivový olej a cibuli. Nechte zesklovatět.
2.
Přidejte česnek, chilli, kakaový prášek, zelenou papriku, kmín, oregáno, sůl a mletou papriku. Promíchejte a nechte minutu opéct.
3.
Přidejte mleté maso, promíchejte a restujte dalších 5-10 minut, dokud není maso dobře opečené.
4.
Přidejte nakrájená rajčata, rajčatový protlak, vývar, fazole (propláchnuté a osušené), Worcestrovou omáčku, trochu opepřete a dobře promíchejte. Snižte teplotu a vařte na mírném ohni 40-50 minut dokud omáčka nezhoustne.
5.
Podávejte s rýží a zakysanou smetanou pro zjemnění chuti.

Od: BunTom, 14.11.2017

Komentáře

Žádné komentáře.

Nový komentář

Jméno:
Mail:
Hodnocení:
5.0
hodnotit
Doba přípravy: 1 hod 10 min
Počet porcí: 6 porcí
Autor: BunTom
Cena ingrediencí: 51 Kč za porci
Kategorie: hlavní chod, mexická, hovězí maso, z jednoho hrnce

Nutriční hodnoty (1 porce)

Energetická hodnota
456.60 kcal
Protein
44.01 g
Sacharidy
z toho cukr
22.73 g
9.26 g
Tuk
z toho nas. mastné kyseliny
21.07 g
9.41 g

Detailní rozpis podle ingrediencí