Batátové pyré se žampionovou omáčkou

Toto jemné batátové pyré doplněné krémovou žampionovou omáčkou je skvělou vegetariánskou volbou nebo luxusní přílohou k masu. Kombinuje sladkost batátů s výraznou chutí hub a bylinek.

Reklama

Ingredience

Na batátové pyré

Na žampionovou omáčku

Množství na
+
  porce

Postup přípravy

1.
Batáty oloupeme, nakrájíme na kousky a uvaříme v osolené vodě doměkka (cca 15–20 minut).
2.
Slijeme vodu, přidáme máslo, smetanu, muškátový oříšek a vše rozmixujeme nebo rozšťoucháme dohladka. Dochutíme solí.
3.
Cibuli a česnek oloupeme a nasekáme nadrobno. Žampiony očistíme a nakrájíme na plátky.
4.
Na pánvi rozehřejeme máslo, osmahneme cibuli a česnek, přidáme žampiony a restujeme dozlatova.
5.
Zalijeme vývarem, necháme chvíli provařit a přidáme smetanu. Osolíme, opepříme a ochutíme tymiánem. Vaříme do zhoustnutí. Dobrou chuť! :-)

Od: Zuzana, 20.10.2025

Reklama
Reklama
Reklama

Podobné recepty

Komentáře

Žádné komentáře.

Nový komentář

Pro vložení komentáře se musíte přihlásit.

Reklama

Nutriční hodnoty

Množství
1 × porce
Energetická hodnota
603.73 kcal
Protein
8.96 g
Sacharidy
z toho cukr
51.97 g
15.97 g
Tuk
z toho nas. mastné kyseliny
37.54 g
24.44 g

Detailní rozpis

Reklama
Reklama