Batátové pyré se žampionovou omáčkou
Toto jemné batátové pyré doplněné krémovou žampionovou omáčkou je skvělou vegetariánskou volbou nebo luxusní přílohou k masu. Kombinuje sladkost batátů s výraznou chutí hub a bylinek.
Reklama
Postup přípravy
1.
Batáty oloupeme, nakrájíme na kousky a uvaříme v osolené vodě doměkka (cca 15–20 minut).
2.
Slijeme vodu, přidáme máslo, smetanu, muškátový oříšek a vše rozmixujeme nebo rozšťoucháme dohladka. Dochutíme solí.
3.
Cibuli a česnek oloupeme a nasekáme nadrobno. Žampiony očistíme a nakrájíme na plátky.
4.
Na pánvi rozehřejeme máslo, osmahneme cibuli a česnek, přidáme žampiony a restujeme dozlatova.
5.
Zalijeme vývarem, necháme chvíli provařit a přidáme smetanu. Osolíme, opepříme a ochutíme tymiánem. Vaříme do zhoustnutí.
Dobrou chuť! :-)
Reklama
Reklama
Reklama
Podobné recepty
Komentáře
Žádné komentáře.
Nový komentář
Reklama
Nutriční hodnoty
Množství |
1 × porce |
Energetická hodnota |
603.73 kcal |
Protein |
8.96 g |
Sacharidy
z toho cukr
|
51.97 g
15.97 g
|
Tuk
z toho nas. mastné kyseliny
|
37.54 g
24.44 g
|
Reklama
Reklama