Batátové pyré se žampionovou omáčkou

Toto jemné batátové pyré doplněné krémovou žampionovou omáčkou je skvělou vegetariánskou volbou nebo luxusní přílohou k masu. Kombinuje sladkost batátů s výraznou chutí hub a bylinek.

Ingredience (3 x porce)

Na batátové pyré

Na žampionovou omáčku

Postup přípravy

  1. Batáty oloupeme, nakrájíme na kousky a uvaříme v osolené vodě doměkka (cca 15–20 minut).
  2. Slijeme vodu, přidáme máslo, smetanu, muškátový oříšek a vše rozmixujeme nebo rozšťoucháme dohladka. Dochutíme solí.
  3. Cibuli a česnek oloupeme a nasekáme nadrobno. Žampiony očistíme a nakrájíme na plátky.
  4. Na pánvi rozehřejeme máslo, osmahneme cibuli a česnek, přidáme žampiony a restujeme dozlatova.
  5. Zalijeme vývarem, necháme chvíli provařit a přidáme smetanu. Osolíme, opepříme a ochutíme tymiánem. Vaříme do zhoustnutí. Dobrou chuť! :-)

Nutriční hodnoty (1 x porce)

Energ. hodnota: 603.73 kcal | Protein: 8.96 g | Sacharidy: 51.97 g | z toho cukr: 15.97 g | Tuk: 37.54 g | z toho nas. MK: 24.44 g

Vytištěno z webu ekucharka.cz, recept si můžete prohlédnout na adrese https://www.ekucharka.cz/recept/4631-batatove-pyre-se-zampionovou-omackou