Toto jemné batátové pyré doplněné krémovou žampionovou omáčkou je skvělou vegetariánskou volbou nebo luxusní přílohou k masu. Kombinuje sladkost batátů s výraznou chutí hub a bylinek.
Ingredience (3 x porce)
Na batátové pyré
Na žampionovou omáčku
Postup přípravy
Batáty oloupeme, nakrájíme na kousky a uvaříme v osolené vodě doměkka (cca 15–20 minut).
Slijeme vodu, přidáme máslo, smetanu, muškátový oříšek a vše rozmixujeme nebo rozšťoucháme dohladka. Dochutíme solí.
Cibuli a česnek oloupeme a nasekáme nadrobno. Žampiony očistíme a nakrájíme na plátky.
Na pánvi rozehřejeme máslo, osmahneme cibuli a česnek, přidáme žampiony a restujeme dozlatova.
Zalijeme vývarem, necháme chvíli provařit a přidáme smetanu. Osolíme, opepříme a ochutíme tymiánem. Vaříme do zhoustnutí.
Dobrou chuť! :-)
Nutriční hodnoty (1 x porce)
Energ. hodnota: 603.73 kcal |
Protein: 8.96 g |
Sacharidy: 51.97 g |
z toho cukr: 15.97 g |
Tuk: 37.54 g |
z toho nas. MK: 24.44 g
Vytištěno z webu ekucharka.cz, recept si můžete prohlédnout na adrese https://www.ekucharka.cz/recept/4631-batatove-pyre-se-zampionovou-omackou