Batátovo-mrkvový krém
- Přidat foto
-
Reklama
Batátovo-mrkvový krém je lahodná, zdravá a sytá polévka, která spojuje sladkost batátů a mrkve s jemnou kořeněnou chutí kmínu a muškátového oříšku. Díky kokosovému mléku je krém krásně hladký a navíc vhodný i pro vegany.
Reklama
Ingredience
Na ozdobu
Postup přípravy
1.
Batáty oloupeme a nakrájíme na menší kostky. Mrkev očistíme a nakrájíme na kolečka. Cibuli a česnek oloupeme a nakrájíme nadrobno.
2.
V hrnci rozehřejeme olivový olej, přidáme cibuli a česnek a restujeme, dokud nezezlátnou a neprovoní. Přidáme mletý kmín a krátce orestujeme.
3.
K orestované cibuli přidáme batáty a mrkev. Promícháme a zalijeme zeleninovým vývarem (nebo vodou). Přivedeme k varu a vaříme na mírném ohni asi 20 minut, dokud zelenina nezměkne.
4.
Jakmile je zelenina měkká, sundáme hrnec z plotny a pomocí tyčového mixéru vše rozmixujeme do hladkého krému.
5.
Přidáme kokosové mléko, muškátový oříšek, sůl a pepř. Vše důkladně promícháme a podle chuti ještě případně dosolíme či opepříme.
6.
Krémový batátovo-mrkvový krém podáváme horký, ozdobený čerstvými bylinkami. Dobrou chuť! :-)
Reklama
Reklama
Reklama
Komentáře
Žádné komentáře.
Nový komentář
Reklama
Reklama
Hodnocení: |
hodnotit
|
---|---|
Čas: |
15 min příprava 30 min vaření 45 min celkem |
Množství: | 4 × porce |
Autor: | Zuzana |
Cena ingrediencí: | 1 × porce = 15 Kč Rozpis na položky |
Kategorie a štítky: |
Reklama
Nutriční hodnoty
Množství |
1 × porce |
Energetická hodnota |
285.70 kcal |
Protein |
4.41 g |
Sacharidy
z toho cukr
|
28.36 g
11.40 g
|
Tuk
z toho nas. mastné kyseliny
|
15.85 g
11.19 g
|
Reklama
Reklama