Opečená bagetka s avokádem a krevetami na cibuli a česneku

Tato opečená bagetka s avokádem a krevetami je svěží, lehké a zároveň elegantní jídlo. Je vhodné jako stylový předkrm, lehká večeře nebo víkendový brunch, potěší svou jednoduchostí i bohatou chutí.

Reklama

Ingredience

Ingredience

Množství na
+
  porce

Postup přípravy

1.
Avokádo vydlabeme, rozmačkáme vidličkou a ochutíme citronovou šťávou, solí a pepřem. Dáme stranou.
2.
Bagetu nakrájíme na šikmé plátky nebo podél na poloviny a opečeme z obou stran na suché pánvi, v toustovači nebo pod grilem dozlatova.
3.
Na pánvi rozehřejeme olivový olej, přidáme cibuli a česnek a krátce osmahneme. Přidáme krevety, osolíme, opepříme a případně přidáme chilli. Restujeme 2–3 minuty z každé strany, dokud krevety nezrůžoví a nezpevní.
4.
Na opečené bagetky natřeme vrstvu avokádové pomazánky a navrch položíme teplé krevety i s cibulí a česnekem.
5.
Podáváme ideálně ihned, dokud je bagetka křupavá a krevety teplé. Skvěle se hodí jako rychlá večeře, lehký oběd nebo efektní předkrm. Dobrou chuť! :-)

Od: Zuzana, 22.8.2025

Reklama
Reklama
Reklama

Podobné recepty

Komentáře

Žádné komentáře.

Nový komentář

Pro vložení komentáře se musíte přihlásit.

Reklama

Nutriční hodnoty

Množství
1 × porce
Energetická hodnota
563.64 kcal
Protein
26.40 g
Sacharidy
z toho cukr
44.87 g
4.25 g
Tuk
z toho nas. mastné kyseliny
29.71 g
4.19 g

Detailní rozpis

Reklama
Reklama