Opečená bagetka s avokádem a krevetami na cibuli a česneku
Tato opečená bagetka s avokádem a krevetami je svěží, lehké a zároveň elegantní jídlo. Je vhodné jako stylový předkrm, lehká večeře nebo víkendový brunch, potěší svou jednoduchostí i bohatou chutí.
Reklama
Postup přípravy
1.
Avokádo vydlabeme, rozmačkáme vidličkou a ochutíme citronovou šťávou, solí a pepřem. Dáme stranou.
2.
Bagetu nakrájíme na šikmé plátky nebo podél na poloviny a opečeme z obou stran na suché pánvi, v toustovači nebo pod grilem dozlatova.
3.
Na pánvi rozehřejeme olivový olej, přidáme cibuli a česnek a krátce osmahneme. Přidáme krevety, osolíme, opepříme a případně přidáme chilli. Restujeme 2–3 minuty z každé strany, dokud krevety nezrůžoví a nezpevní.
4.
Na opečené bagetky natřeme vrstvu avokádové pomazánky a navrch položíme teplé krevety i s cibulí a česnekem.
5.
Podáváme ideálně ihned, dokud je bagetka křupavá a krevety teplé. Skvěle se hodí jako rychlá večeře, lehký oběd nebo efektní předkrm.
Dobrou chuť! :-)
Reklama
Reklama
Reklama
Podobné recepty
Komentáře
Žádné komentáře.
Nový komentář
Reklama
Nutriční hodnoty
Množství |
1 × porce |
Energetická hodnota |
563.64 kcal |
Protein |
26.40 g |
Sacharidy
z toho cukr
|
44.87 g
4.25 g
|
Tuk
z toho nas. mastné kyseliny
|
29.71 g
4.19 g
|
Reklama
Reklama