Opečená bagetka s avokádem a krevetami na cibuli a česneku
Tato opečená bagetka s avokádem a krevetami je svěží, lehké a zároveň elegantní jídlo. Je vhodné jako stylový předkrm, lehká večeře nebo víkendový brunch, potěší svou jednoduchostí i bohatou chutí.
Ingredience (2 x porce)
Ingredience
Postup přípravy
Avokádo vydlabeme, rozmačkáme vidličkou a ochutíme citronovou šťávou, solí a pepřem. Dáme stranou.
Bagetu nakrájíme na šikmé plátky nebo podél na poloviny a opečeme z obou stran na suché pánvi, v toustovači nebo pod grilem dozlatova.
Na pánvi rozehřejeme olivový olej, přidáme cibuli a česnek a krátce osmahneme. Přidáme krevety, osolíme, opepříme a případně přidáme chilli. Restujeme 2–3 minuty z každé strany, dokud krevety nezrůžoví a nezpevní.
Na opečené bagetky natřeme vrstvu avokádové pomazánky a navrch položíme teplé krevety i s cibulí a česnekem.
Podáváme ideálně ihned, dokud je bagetka křupavá a krevety teplé. Skvěle se hodí jako rychlá večeře, lehký oběd nebo efektní předkrm.
Dobrou chuť! :-)
Nutriční hodnoty (1 x porce)
Energ. hodnota: 563.64 kcal |
Protein: 26.40 g |
Sacharidy: 44.87 g |
z toho cukr: 4.25 g |
Tuk: 29.71 g |
z toho nas. MK: 4.19 g
Vytištěno z webu ekucharka.cz, recept si můžete prohlédnout na adrese https://www.ekucharka.cz/recept/4607-opecena-bagetka-s-avokadem-a-krevetami-na-cibuli-a-cesneku