Opečená bagetka s avokádem a krevetami na cibuli a česneku

Tato opečená bagetka s avokádem a krevetami je svěží, lehké a zároveň elegantní jídlo. Je vhodné jako stylový předkrm, lehká večeře nebo víkendový brunch, potěší svou jednoduchostí i bohatou chutí.

Ingredience (2 x porce)

Ingredience

Postup přípravy

  1. Avokádo vydlabeme, rozmačkáme vidličkou a ochutíme citronovou šťávou, solí a pepřem. Dáme stranou.
  2. Bagetu nakrájíme na šikmé plátky nebo podél na poloviny a opečeme z obou stran na suché pánvi, v toustovači nebo pod grilem dozlatova.
  3. Na pánvi rozehřejeme olivový olej, přidáme cibuli a česnek a krátce osmahneme. Přidáme krevety, osolíme, opepříme a případně přidáme chilli. Restujeme 2–3 minuty z každé strany, dokud krevety nezrůžoví a nezpevní.
  4. Na opečené bagetky natřeme vrstvu avokádové pomazánky a navrch položíme teplé krevety i s cibulí a česnekem.
  5. Podáváme ideálně ihned, dokud je bagetka křupavá a krevety teplé. Skvěle se hodí jako rychlá večeře, lehký oběd nebo efektní předkrm. Dobrou chuť! :-)

Nutriční hodnoty (1 x porce)

Energ. hodnota: 563.64 kcal | Protein: 26.40 g | Sacharidy: 44.87 g | z toho cukr: 4.25 g | Tuk: 29.71 g | z toho nas. MK: 4.19 g

Vytištěno z webu ekucharka.cz, recept si můžete prohlédnout na adrese https://www.ekucharka.cz/recept/4607-opecena-bagetka-s-avokadem-a-krevetami-na-cibuli-a-cesneku