Pražská kuřecí roláda s rýží
Pražská kuřecí roláda je tradiční české jídlo, které v sobě spojuje jednoduchost a slavnostní nádech. Ideální pokrm pro rodinný oběd nebo slavnostní příležitost.
Reklama
Postup přípravy
1.
Kuřecí maso rozklepeme na větší pláty, osolíme a opepříme. Odložíme stranou.
2.
Pečivo pokapeme mlékem a necháme chvíli změknout. Přidáme hrášek a rozšlehané syrové vejce. Dochutíme solí, pepřem a špetkou muškátového oříšku. Vše důkladně promícháme.
3.
Sestavíme roládu: Na každý připravený plát masa položíme plátky šunky. Na ně rovnoměrně rozetřeme hmotu s hráškem. Roládu pevně zavineme a stáhneme provázkem nebo zabalíme do alobalu.
4.
Roládu vložíme do pekáčku s trochou oleje nebo másla. Zakryjeme a pečeme při 180 °C asi 35 minut. Poté odkryjeme a dopečeme dozlatova dalších 15–20 minut. Před krájením necháme pár minut odpočinout.
5.
Rýži uvaříme v osolené vodě doměkka, scedíme a promícháme s máslem.
6.
Roládu nakrájíme na plátky a podáváme s porcí máslové rýže a výpekem.
Dobrou chuť! :-)
Reklama
Reklama
Reklama
Podobné recepty
Komentáře
Žádné komentáře.
Nový komentář
Reklama
Nutriční hodnoty
Množství |
1 × porce |
Energetická hodnota |
573.25 kcal |
Protein |
50.38 g |
Sacharidy
z toho cukr
|
52.00 g
1.53 g
|
Tuk
z toho nas. mastné kyseliny
|
8.76 g
3.15 g
|
Reklama
Reklama