Pražská kuřecí roláda s rýží

Pražská kuřecí roláda je tradiční české jídlo, které v sobě spojuje jednoduchost a slavnostní nádech. Ideální pokrm pro rodinný oběd nebo slavnostní příležitost.

Ingredience (4 x porce)

Na roládu

Na přílohu

Postup přípravy

  1. Kuřecí maso rozklepeme na větší pláty, osolíme a opepříme. Odložíme stranou.
  2. Pečivo pokapeme mlékem a necháme chvíli změknout. Přidáme hrášek a rozšlehané syrové vejce. Dochutíme solí, pepřem a špetkou muškátového oříšku. Vše důkladně promícháme.
  3. Sestavíme roládu: Na každý připravený plát masa položíme plátky šunky. Na ně rovnoměrně rozetřeme hmotu s hráškem. Roládu pevně zavineme a stáhneme provázkem nebo zabalíme do alobalu.
  4. Roládu vložíme do pekáčku s trochou oleje nebo másla. Zakryjeme a pečeme při 180 °C asi 35 minut. Poté odkryjeme a dopečeme dozlatova dalších 15–20 minut. Před krájením necháme pár minut odpočinout.
  5. Rýži uvaříme v osolené vodě doměkka, scedíme a promícháme s máslem.
  6. Roládu nakrájíme na plátky a podáváme s porcí máslové rýže a výpekem. Dobrou chuť! :-)

Nutriční hodnoty (1 x porce)

Energ. hodnota: 573.25 kcal | Protein: 50.38 g | Sacharidy: 52.00 g | z toho cukr: 1.53 g | Tuk: 8.76 g | z toho nas. MK: 3.15 g

Vytištěno z webu ekucharka.cz, recept si můžete prohlédnout na adrese https://www.ekucharka.cz/recept/4586-prazska-kureci-rolada-s-ryzi