Citronový sirup z citronové šťávy
Je několik způsobů, jak připravit domácí citronový sirup. Jednodušší způsob je nechat krájené citronové plátky dlouze luhovat. Výraznější je sirup, pokud použijete jen vylisovanou citronovou šťávu. Postup je pracnější, ale můžete si pomoci domácím lisem na citrusy.
Reklama
Postup přípravy
1.
Citrony omyjte, rozkrojte a důkladně vylisujte šťávu.
2.
Dejte do hrnce, přidejte vodu, kyselinu citronovou a cukr a začněte zahřívat.
3.
Důkladně míchejte přibližně 10 minut, než se rozpustí cukr, sirup nesmí začít vařit.
4.
Přelijte do vyčištěných sklenic a nechejte vychladnout. Skladujte na chladném a temném místě.
Reklama
Reklama
Reklama
Podobné recepty
Komentáře
Žádné komentáře.
Nový komentář
Reklama
Nutriční hodnoty
Množství |
1 × porce |
Energetická hodnota |
92.31 kcal |
Protein |
0.05 g |
Sacharidy
z toho cukr
|
23.99 g
23.33 g
|
Tuk
z toho nas. mastné kyseliny
|
0.04 g
0.01 g
|
Reklama
Reklama