Citronový sirup z citronové šťávy

Je několik způsobů, jak připravit domácí citronový sirup. Jednodušší způsob je nechat krájené citronové plátky dlouze luhovat. Výraznější je sirup, pokud použijete jen vylisovanou citronovou šťávu. Postup je pracnější, ale můžete si pomoci domácím lisem na citrusy.

Reklama

Ingredience

Množství na
+
  porce

Postup přípravy

1.
Citrony omyjte, rozkrojte a důkladně vylisujte šťávu.
2.
Dejte do hrnce, přidejte vodu, kyselinu citronovou a cukr a začněte zahřívat.
3.
Důkladně míchejte přibližně 10 minut, než se rozpustí cukr, sirup nesmí začít vařit.
4.
Přelijte do vyčištěných sklenic a nechejte vychladnout. Skladujte na chladném a temném místě.

Od: Iva V, 21.5.2025

Reklama
Reklama
Reklama

Podobné recepty

Komentáře

Žádné komentáře.

Nový komentář

Pro vložení komentáře se musíte přihlásit.

Reklama

Nutriční hodnoty

Množství
1 × porce
Energetická hodnota
92.31 kcal
Protein
0.05 g
Sacharidy
z toho cukr
23.99 g
23.33 g
Tuk
z toho nas. mastné kyseliny
0.04 g
0.01 g

Detailní rozpis

Reklama
Reklama