Citronový sirup z citronové šťávy

Je několik způsobů, jak připravit domácí citronový sirup. Jednodušší způsob je nechat krájené citronové plátky dlouze luhovat. Výraznější je sirup, pokud použijete jen vylisovanou citronovou šťávu. Postup je pracnější, ale můžete si pomoci domácím lisem na citrusy.

Ingredience (100 x porce)

Postup přípravy

  1. Citrony omyjte, rozkrojte a důkladně vylisujte šťávu.
  2. Dejte do hrnce, přidejte vodu, kyselinu citronovou a cukr a začněte zahřívat.
  3. Důkladně míchejte přibližně 10 minut, než se rozpustí cukr, sirup nesmí začít vařit.
  4. Přelijte do vyčištěných sklenic a nechejte vychladnout. Skladujte na chladném a temném místě.

Nutriční hodnoty (1 x porce)

Energ. hodnota: 92.31 kcal | Protein: 0.05 g | Sacharidy: 23.99 g | z toho cukr: 23.33 g | Tuk: 0.04 g | z toho nas. MK: 0.01 g

Vytištěno z webu ekucharka.cz, recept si můžete prohlédnout na adrese https://www.ekucharka.cz/recept/4539-citronovy-sirup-z-citronove-stavy