Meduňkový sirup

Meduňka je velmi známá pro její příznivý vliv na náš organismus. Především na uklidnění a bolest hlavy. Meduňka má skvělou chuť a sirup z meduňky v kombinaci s citrónem a nebo pomerančem je vynikajícím osvěžením hlavně v letních dnech.

Reklama

Ingredience

Množství na
  porce

Postup přípravy

1.
Meduňku pořádně omyjeme, přestříháme na polovinu a vložíme do hrnce. Přidáme na kolečka nakrájený dobře opláchnutý citrón, kyselinu citrónovou a zalijeme převařenou studenou vodou.
2.
Přikryjeme čistou, suchou utěrkou a necháme stát 24 hodin při pokojové teplotě.
3.
Poté přecedíme, vymačkáme. Do šťávy vsypeme cukr a dáme na plotnu zahřát. Zahříváme asi na 85 stupňů dokud se nám všechen cukr nerozpustí.
4.
Hotový sirup přelijeme do dobře vypláchnutých skleněných lahví a uložíme do chladna.
5.
Můžeme podávat s citrónem, pomerančem a nebo naředit perlivou vodou a udělat osvěžující limonádu.

Od: Petuler, 17.6.2020

Reklama
Reklama
Reklama

Komentáře

Žádné komentáře.

Nový komentář

Pro vložení komentáře se musíte přihlásit.

Reklama
Reklama
Hodnocení:
0.0
hodnotit
Čas: 10 min příprava
20 min vaření
30 min celkem
Množství: 80 × porce
Autor: Petuler
Cena ingrediencí: 1 × porce = 1 Kč
Rozpis na položky
Kategorie a štítky:
Reklama

Nutriční hodnoty

Množství
1 × porce
Energetická hodnota
97.05 kcal
Protein
0.01 g
Sacharidy
z toho cukr
25.06 g
24.98 g
Tuk
z toho nas. mastné kyseliny
0.00 g
0.00 g

Detailní rozpis podle ingrediencí

Reklama
Reklama