Levandulový sirup

Levandule je skvělá nejen při léčbě různých neduhů nebo jako kosmetický prostředek, ale velmi moderní je s ní také vařit. Používá se ve slané i sladké kuchyni. Oblíbené jsou levandulové sušenky, buchty, dorty, zmrzlina, muffiny i kuře s levandulí nebo doma pečený chléb s levandulovými květy.

Na vaření je vhodný také levandulový ocet nebo olej. Levandulové víno je lehké víno s narůžovělou barvou a chutí květin. Doma si můžete připravit i levandulový sirup, kterým osladíte zmrzlinu a zákusky nebo jej užívat jako lék při nachlazení.

Reklama

Ingredience

Množství na
  litr

Postup přípravy

1.
Levandulové květy zalijte horkou vodou a nechte vymacerovat minimálně hodinu, ale nejlépe přes noc.
2.
Sceďte nálev. Přidejte do něj šťávu z vymačkaného citronu a cukr. Zahřívejte, dokud se cukr nerozpustí a sirup nebude hustý. Pro větší hustotu můžete cukru ještě dosypat.
3.
Ještě teplé přelijte do láhve a zavíčkujte. Skladujte v lednici.

Od: PelMel, 4.5.2022

Reklama
Reklama
Reklama

Komentáře

Žádné komentáře.

Nový komentář

Pro vložení komentáře se musíte přihlásit.

Reklama
Reklama
Hodnocení:
0.0
hodnotit
Čas: 15 min příprava
5 min vaření
1 hod 30 min celkem
Množství: 1 × litr
Autor: PelMel
Cena ingrediencí: 1 × litr = 15 Kč
Rozpis na položky
Kategorie a štítky:
Reklama

Nutriční hodnoty

Množství
1 × litr
Energetická hodnota
1,959.36 kcal
Protein
0.92 g
Sacharidy
z toho cukr
505.38 g
501.10 g
Tuk
z toho nas. mastné kyseliny
0.25 g
0.03 g

Detailní rozpis podle ingrediencí

Reklama
Reklama