Meduňkový sirup

Meduňka je velmi známá pro její příznivý vliv na náš organismus. Především na uklidnění a bolest hlavy. Meduňka má skvělou chuť a sirup z meduňky v kombinaci s citrónem a nebo pomerančem je vynikajícím osvěžením hlavně v letních dnech.

Ingredience (80 x porce)

Postup přípravy

  1. Meduňku pořádně omyjeme, přestříháme na polovinu a vložíme do hrnce. Přidáme na kolečka nakrájený dobře opláchnutý citrón, kyselinu citrónovou a zalijeme převařenou studenou vodou.
  2. Přikryjeme čistou, suchou utěrkou a necháme stát 24 hodin při pokojové teplotě.
  3. Poté přecedíme, vymačkáme. Do šťávy vsypeme cukr a dáme na plotnu zahřát. Zahříváme asi na 85 stupňů dokud se nám všechen cukr nerozpustí.
  4. Hotový sirup přelijeme do dobře vypláchnutých skleněných lahví a uložíme do chladna.
  5. Můžeme podávat s citrónem, pomerančem a nebo naředit perlivou vodou a udělat osvěžující limonádu.

Nutriční hodnoty (1 x porce)

Energ. hodnota: 97.05 kcal | Protein: 0.01 g | Sacharidy: 25.06 g | z toho cukr: 24.98 g | Tuk: 0.00 g | z toho nas. MK: 0.00 g

Vytištěno z webu ekucharka.cz, recept si můžete prohlédnout na adrese https://www.ekucharka.cz/recept/2666-medunkovy-sirup