Meduňka je velmi známá pro její příznivý vliv na náš organismus. Především na uklidnění a bolest hlavy. Meduňka má skvělou chuť a sirup z meduňky v kombinaci s citrónem a nebo pomerančem je vynikajícím osvěžením hlavně v letních dnech.
Ingredience (80 x porce)
Postup přípravy
Meduňku pořádně omyjeme, přestříháme na polovinu a vložíme do hrnce. Přidáme na kolečka nakrájený dobře opláchnutý citrón, kyselinu citrónovou a zalijeme převařenou studenou vodou.
Přikryjeme čistou, suchou utěrkou a necháme stát 24 hodin při pokojové teplotě.
Poté přecedíme, vymačkáme. Do šťávy vsypeme cukr a dáme na plotnu zahřát. Zahříváme asi na 85 stupňů dokud se nám všechen cukr nerozpustí.
Hotový sirup přelijeme do dobře vypláchnutých skleněných lahví a uložíme do chladna.
Můžeme podávat s citrónem, pomerančem a nebo naředit perlivou vodou a udělat osvěžující limonádu.
Nutriční hodnoty (1 x porce)
Energ. hodnota: 97.05 kcal |
Protein: 0.01 g |
Sacharidy: 25.06 g |
z toho cukr: 24.98 g |
Tuk: 0.00 g |
z toho nas. MK: 0.00 g
Vytištěno z webu ekucharka.cz, recept si můžete prohlédnout na adrese https://www.ekucharka.cz/recept/2666-medunkovy-sirup