Pampeliškový med

Pampeliška kvete podle nadmořské výšky od dubna do června krásnými květy se žlutými úbory, které v tomto období dovedou krajinu doslova rozzářit. Z pampeliškových květů je možné připravit úžasný a zdravý pampeliškový med.

Reklama

Ingredience

Množství na
  sklenic

Postup přípravy

1.
Nasbírané květy velmi opatrně opláchněte, aby z nich nebyl vyplaven drahocenný pyl, citrony očistěte, zbavte je kúry i bílé dužiny a nakrájejte na kolečka.
2.
Květy pampelišky společně s citrony vložte do hrnce, zalijte vařící vodou a mírně povařte 10 minut, občas promíchejte. Nechte odstát 24 hodin, aby byly všechny prospěšné látky dokonale vylouhovány.
3.
Po přecezení přiveďte k varu, voda nesmí vřít, jen bublat, opatrně přisypejte cukr a míchejte do mírného zhoustnutí, zhruba 45 minut, poté plňte do sklenic, v ledničce vydrží až rok.

Od: PelMel, 4.5.2022

Reklama
Reklama
Reklama

Komentáře

Žádné komentáře.

Nový komentář

Pro vložení komentáře se musíte přihlásit.

Reklama
Reklama
Hodnocení:
0.0
hodnotit
Čas: 15 min příprava
1 hod vaření
24 hod celkem
Množství: 5 × sklenic
Autor: PelMel
Cena ingrediencí: 1 × sklenic = 15 Kč
Rozpis na položky
Kategorie a štítky:
Reklama

Nutriční hodnoty

Množství
1 × sklenic
Energetická hodnota
779.49 kcal
Protein
0.98 g
Sacharidy
z toho cukr
200.56 g
195.72 g
Tuk
z toho nas. mastné kyseliny
0.20 g
0.03 g

Detailní rozpis podle ingrediencí

Reklama
Reklama