Pampeliškové víno

Pokud jste viděli film Adéla ještě nevečeřela, není pro vás pampeliškové víno žádnou novinkou. Tento lahodný nápoj se vyrábí macerací květů a kvašením čerstvého droždí. Tak vezměte košíky a vyrazte na louku posbírat ty krásné zlaté květy dřív, než odkvetou. Na zdraví!

Reklama

Ingredience

Množství na
  litr

Postup přípravy

1.
Květy pampelišek opláchneme a odstraníme z nich broučky. Poté je spaříme 2 1/2 litry vroucí vody.
2.
Ponořené květy necháme louhovat 24 hodin při pokojové teplotě, překryté plátýnkem, aby do macerátu nelítaly mušky a nesedal prach.
3.
Následující den pampelišky přecedíme a macerát vlijeme do většího demižonu.
4.
Dále svaříme další 2 l vody s cukrem, necháme vychladit.
5.
Až cukrový rozvar zchladne, smícháme ho s pampeliškovým výluhem.
6.
Následně do směsi vymačkáme šťávu z citronů a rozdrobíme do něj droždí.
7.
Vše dobře promícháme, demižon uzavřeme plátýnkem a necháme stát na světlém místě.
8.
Výroba vína trvá asi 6 týdnů, průběžně směs kontrolujte, jestli se v ní nedělá plíseň.
9.
Po 6 týdnech víno sceďte a stočte do lahví. Ty pak uložte do chladu (do sklepa nebo do lednice).
10.
Víno je nejlepší uležené, s jeho konzumací proto počkejte několik měsíců, klidně i let.
11.
Uležené víno může i jemně perlit, má lahodnou svěží chuť.
12.
Podávejte vždy vychlazené!

Od: Barbora, 26.4.2022

Reklama
Reklama
Reklama

Komentáře

Žádné komentáře.

Nový komentář

Pro vložení komentáře se musíte přihlásit.

Reklama
Reklama
Hodnocení:
0.0
hodnotit
Čas: 30 min příprava
1008 hod celkem
Množství: 4 × litr
Autor: Barbora
Cena ingrediencí: 1 × litr = 3 Kč
Rozpis na položky
Kategorie a štítky:
Reklama

Nutriční hodnoty

Množství
1 × litr
Energetická hodnota
1,473.93 kcal
Protein
1.90 g
Sacharidy
z toho cukr
377.68 g
375.31 g
Tuk
z toho nas. mastné kyseliny
0.40 g
0.06 g

Detailní rozpis podle ingrediencí

Reklama
Reklama