Švestkové víno

Pro milovníky experimentů s ovocem přináším recept na švestkové víno. Chce to trochu času a práce, ale výsledek vás překvapí. Víno je sladké a jemně perlivé.

Reklama

Ingredience

Množství na
  porce

Postup přípravy

1.
Dobře zralé švestky, umyjeme, vypeckujeme a vložíme do velkého hrnce. Rozdrtíme tyčovým mixérem na kaši.
2.
Ke směsi přidáme kyselinu citrónovou a spaříme 2 litry vařící vody. Poté na mírném ohni vaříme 15 minut. Necháme směs vychladnout.
3.
Odebereme si 200 ml vychladnuté směsi a rozmícháme do ní vinné kvasinky a necháme 12 hodin stát.
4.
Kvasinky přidáme ke směsi, zakryjeme poklicí a necháme 2 dny zakvasit při pokojové teplotě.
5.
Po rozkvašení směs vylisujeme do demižonu. Výlisky dáme znovu do hrnce, přelijeme 1 litrem vroucí vody a znovu mírně povaříme 15 minut.
6.
Po vychladnutí tento druhý výluh vylisujeme a přidáme do demižonu k původnímu moštu.
7.
Svaříme si litr vody s cukrem a vychladlé přidáme také do demižonu. Necháme 1 den odstát a můžeme začít ochutnávat.

Od: Petuler, 24.9.2020

Reklama
Reklama
Reklama

Komentáře

Žádné komentáře.

Nový komentář

Pro vložení komentáře se musíte přihlásit.

Reklama
Reklama
Hodnocení:
0.0
hodnotit
Čas: 72 hod příprava
30 min vaření
72 hod 30 min celkem
Množství: 35 × porce
Autor: Petuler
Cena ingrediencí: 1 × porce = 6 Kč
Rozpis na položky
Kategorie a štítky:
Reklama

Nutriční hodnoty

Množství
1 × porce
Energetická hodnota
176.29 kcal
Protein
1.00 g
Sacharidy
z toho cukr
42.88 g
42.69 g
Tuk
z toho nas. mastné kyseliny
0.40 g
0.02 g

Detailní rozpis podle ingrediencí

Reklama
Reklama