Švestková povidla s badyánem

  • Přidat foto

Ingredience

Množství na
  porce

Postup přípravy

1.
Troubu předehřejeme na 200°C.
2.
Švestky vypeckujeme a naskládáme na plech.
3.
Posypeme je cukrem a přidáme hvězdičky badyánu.
4.
Dáme péct do trouby, dokud švestky nezměknou a nepustí šťávu.
5.
Změklé švestky a šťávu z nich rozmixujeme tak, aby byla směs hladká.
6.
Přidáme kyselinu na konzervaci a tekutý med na doslazení.
7.
Povidla plníme do zavařovacích sklenic, které jsme předtím sterilovali.
8.
Můžeme ještě zavařit nebo rovnou schováme do temna a chladu.

Od: Barbora, 30.8.2020

Komentáře

Žádné komentáře.

Nový komentář

Jméno:
Mail:

Hodnocení:
0.0
hodnotit
Čas: 30 min příprava
1 hod vaření
1 hod 30 min celkem
Množství: 8 × porce
Autor: Barbora
Cena ingrediencí: 1 × porce = 16 Kč
Rozpis na položky
Kategorie: dezert, ovoce, přílohy, vegetariánské, veganské, bezlepkové, bez laktózy

Nutriční hodnoty

Množství
1 × porce
Energetická hodnota
228.55 kcal
Protein
2.70 g
Sacharidy
z toho cukr
52.42 g
51.96 g
Tuk
z toho nas. mastné kyseliny
1.08 g
0.06 g

Detailní rozpis podle ingrediencí

×

Nenechte si nic uniknout!

To nejlepší vám pošleme do mailu.

Ne, nechci.