Broskvový kompot

Velmi jednoduchý broskvový kompot. Je lepší použít spíše tvrdší broskve a loupat je pomocí škrabky na brambory. Uvedené množství mi vyšlo na 6 sklenic o obsahu 0.7 l.

Reklama

Ingredience

Množství na
  sklenic ( 0.7 l)

Postup přípravy

1.
Nejprve si do hrnce nalijeme vodu. Přidáme cukr, kyselinu citrónovou a přivedeme k varu. Necháme provařit zhruba 2 minuty.
2.
Broskve si omyjeme, oloupeme škrabkou na brambory. Přímo do dobře umytých sklenic překrajujeme na kousky. Napěchujeme plné sklenice.
3.
Broskve zalijeme nálevem. Uzavřeme víčkem a vložíme do zavařovacího hrnce.
4.
Zavařujeme při teplotě 85 stupňů 20 minut.
5.
Poté sklenice vytáhneme a necháme vychladnout.

Od: Petuler, 19.8.2022

Reklama
Reklama
Reklama

Komentáře

Žádné komentáře.

Nový komentář

Pro vložení komentáře se musíte přihlásit.

Reklama
Reklama
Hodnocení:
0.0
hodnotit
Čas: 15 min příprava
30 min vaření
45 min celkem
Množství: 6 × sklenic ( 0.7 l)
Autor: Petuler
Cena ingrediencí: 1 × sklenic ( 0.7 l) = 44 Kč
Rozpis na položky
Kategorie a štítky:
Reklama

Nutriční hodnoty

Množství
1 × sklenic ( 0.7 l)
Energetická hodnota
970.00 kcal
Protein
7.58 g
Sacharidy
z toho cukr
233.63 g
236.25 g
Tuk
z toho nas. mastné kyseliny
2.08 g
0.16 g

Detailní rozpis podle ingrediencí

Reklama
Reklama