Broskvový dort

Letní osvěžující dort s broskvemi a nadýchaným tvarohovým krémem. Odležený v ledničce chutná skvěle.

Reklama

Ingredience

Na korpus

Na krém

Na ozdobu

Množství na
  porce

Postup přípravy

1.
Do robotové mísy si vložíme žloutky a přisypeme polovinu cukru. Vyšleháme.
2.
Ve vyšší nádobě si vyšleháme bílky na sníh. Během šlehání přidáváme druhou polovinu cukru.
3.
Ke žloutkům přidáme všechny sypké suroviny a promícháme. Do hotového těsta opatrně zapracujeme sníh z bílků.
4.
Těsto vlijeme do vymazané dortové formy a pečeme v předem vyhřáté troubě na 170 stupňů zhruba 30 minut.
5.
Mezitím si připravíme krém. Smetanu za pomocí mixéru vyšleháme na šlehačku. A necháme v lednici vychladit.
6.
Tvaroh si smícháme s vanilkovým a moučkovým cukrem.
7.
Tvaroh a šlehačku smícháme.
8.
Vychladnutý korpus rozřízneme a potřeme krémem. Zbytek krému použijeme na vrchní část korpusu. Ozdobíme čerstvými nakrájenými broskvemi a necháme chvíli odležet v lednici.

Od: Petuler, 14.8.2022

Reklama
Reklama
Reklama

Podobné recepty

Komentáře

Žádné komentáře.

Nový komentář

Pro vložení komentáře se musíte přihlásit.

Reklama
Reklama
Hodnocení:
0.0
hodnotit
Čas: 30 min příprava
30 min vaření
1 hod celkem
Množství: 8 × porce
Autor: Petuler
Cena ingrediencí: 1 × porce = 14 Kč
Rozpis na položky
Kategorie a štítky:
Reklama

Nutriční hodnoty

Množství
1 × porce
Energetická hodnota
399.40 kcal
Protein
10.83 g
Sacharidy
z toho cukr
49.84 g
40.08 g
Tuk
z toho nas. mastné kyseliny
17.69 g
10.30 g

Detailní rozpis podle ingrediencí

Reklama
Reklama