Letní osvěžující dort s broskvemi a nadýchaným tvarohovým krémem. Odležený v ledničce chutná skvěle.
Ingredience (8 x porce)
Na korpus
Na krém
Na ozdobu
Postup přípravy
Do robotové mísy si vložíme žloutky a přisypeme polovinu cukru. Vyšleháme.
Ve vyšší nádobě si vyšleháme bílky na sníh. Během šlehání přidáváme druhou polovinu cukru.
Ke žloutkům přidáme všechny sypké suroviny a promícháme. Do hotového těsta opatrně zapracujeme sníh z bílků.
Těsto vlijeme do vymazané dortové formy a pečeme v předem vyhřáté troubě na 170 stupňů zhruba 30 minut.
Mezitím si připravíme krém. Smetanu za pomocí mixéru vyšleháme na šlehačku. A necháme v lednici vychladit.
Tvaroh si smícháme s vanilkovým a moučkovým cukrem.
Tvaroh a šlehačku smícháme.
Vychladnutý korpus rozřízneme a potřeme krémem. Zbytek krému použijeme na vrchní část korpusu. Ozdobíme čerstvými nakrájenými broskvemi a necháme chvíli odležet v lednici.
Nutriční hodnoty (1 x porce)
Energ. hodnota: 399.40 kcal |
Protein: 10.83 g |
Sacharidy: 49.84 g |
z toho cukr: 40.08 g |
Tuk: 17.69 g |
z toho nas. MK: 10.30 g
Vytištěno z webu ekucharka.cz, recept si můžete prohlédnout na adrese https://www.ekucharka.cz/recept/3563-broskvovy-dort