Broskvový dort

Letní osvěžující dort s broskvemi a nadýchaným tvarohovým krémem. Odležený v ledničce chutná skvěle.

Ingredience (8 x porce)

Na korpus

Na krém

Na ozdobu

Postup přípravy

  1. Do robotové mísy si vložíme žloutky a přisypeme polovinu cukru. Vyšleháme.
  2. Ve vyšší nádobě si vyšleháme bílky na sníh. Během šlehání přidáváme druhou polovinu cukru.
  3. Ke žloutkům přidáme všechny sypké suroviny a promícháme. Do hotového těsta opatrně zapracujeme sníh z bílků.
  4. Těsto vlijeme do vymazané dortové formy a pečeme v předem vyhřáté troubě na 170 stupňů zhruba 30 minut.
  5. Mezitím si připravíme krém. Smetanu za pomocí mixéru vyšleháme na šlehačku. A necháme v lednici vychladit.
  6. Tvaroh si smícháme s vanilkovým a moučkovým cukrem.
  7. Tvaroh a šlehačku smícháme.
  8. Vychladnutý korpus rozřízneme a potřeme krémem. Zbytek krému použijeme na vrchní část korpusu. Ozdobíme čerstvými nakrájenými broskvemi a necháme chvíli odležet v lednici.

Nutriční hodnoty (1 x porce)

Energ. hodnota: 399.40 kcal | Protein: 10.83 g | Sacharidy: 49.84 g | z toho cukr: 40.08 g | Tuk: 17.69 g | z toho nas. MK: 10.30 g

Vytištěno z webu ekucharka.cz, recept si můžete prohlédnout na adrese https://www.ekucharka.cz/recept/3563-broskvovy-dort