Pudinková buchta s krémem a ovocem

Výborný dezert, na který můžete použít jakýkoliv druh kompotovaného nebo mraženého ovoce, případně jejich kombinaci. Peče se ve velkém pekáči, na hlubokém plechu násobte dávku, aby dezert nebyl nízký.

Reklama

Ingredience

Těsto

Krém

Ovoce

Želatina

Množství na
  porce

Postup přípravy

1.
Pudink, mouku a prášek do pečiva smícháme v míse a necháme stranou. Oddělíme žloutky a bílky. Žloutky šleháme s cukrem do pěny. Z bílků ušleháme se špetkou soli tuhý sníh.
2.
Ke žloutkům přidáme olej a mléko. Zašleháme. Přidáme směs mouky a zamícháme vařechou.
3.
Vařechou zamícháme i sníh z bílků. Dáme do pekáče vyloženého pečícím papírem. Pečeme na 180 °C asi 20 minut a necháme chvíli v teple.
4.
Připravíme krém. Uvaříme hustý pudink, necháme vychladnout a vyšleháme s tvarohem.
5.
Vychladlý korpus vyklopíme, sejmeme pečící papír a vrátíme do pekáče. Natřeme vrstvou krému a poklademe ovocem.
6.
Šťávu z broskvového kompotu dolijeme vodou, celkové množství je 0,5 l. Za studena vmícháme pudink a přivedeme k varu. Necháme částečně vychladnout a zaléváme ovoce s krémem.
7.
Po zatuhnutí podáváme, nejlépe chutná dezert po noci v lednici.

Od: Ráďa 78, 2.2.2023

Reklama
Reklama
Reklama

Komentáře

Žádné komentáře.

Nový komentář

Pro vložení komentáře se musíte přihlásit.

Reklama
Reklama
Hodnocení:
0.0
hodnotit
Čas: 30 min příprava
20 min vaření
3 hod celkem
Množství: 30 × porce
Autor: Ráďa 78
Cena ingrediencí: 1 × porce = 4 Kč
Rozpis na položky
Kategorie a štítky:
Reklama

Nutriční hodnoty

Množství
1 × porce
Energetická hodnota
143.01 kcal
Protein
2.61 g
Sacharidy
z toho cukr
16.10 g
10.69 g
Tuk
z toho nas. mastné kyseliny
7.70 g
1.54 g

Detailní rozpis podle ingrediencí

Reklama
Reklama