Broskvový koláč

Svěží koláč plný ovoce vypadá krásně a je hotový za pár chvil. A není nutné mít doma ani želatinu. Podaří se každému a nejlépe chutná druhý den.

Ingredience

Na hotový koláč

Želatina

Množství na
  porce

Postup přípravy

1.
V mixéru ušleháme celá vejce s cukry. Přidáme olej, mléko a vodu. Šleháme, dokud se nerozpustí krystalky cukru.
2.
Smícháme mouku s práškem do pečiva a přidáme do těsta. Vylijeme do vymazané a vysypané koláčové formy, rozhrneme od středu ke krajům.
3.
Dáme péct na 180 stupňů, pečeme asi 30 minut.
4.
Hotový koláč necháme vychladnout.
5.
Nakrájíme si broskve a poklademe koláč.
6.
Připravíme si želatinu. Slijeme šťávy z jakýchkoliv kompotů, více druhů nevadí. Kompotovaných šťáv by mělo být alespoň půl litru. Dolijeme vodou do 1 litru. Dáme do hrnce a za studena vmícháme vanilkový cukr a pudinkové prášky. Za stálého míchání přivedeme k varu.
7.
Teplou želatinou zaléváme ovoce na koláči. Dáme do lednice vychladit a podáváme nejdříve za několik hodin.

Od: Iva V, 16.6.2019

Komentáře

Žádné komentáře.

Nový komentář

Jméno:
Mail:
Hodnocení:
0.0
hodnotit
Čas: 1 hod celkem
Množství: 8 × porce
Autor: Iva V
Cena ingrediencí: 1 × porce = 26 Kč
Kategorie: dezert, česká, ovoce, pečení, vegetariánské

Nutriční hodnoty

Množství
1 × porce
Energetická hodnota
430.85 kcal
Protein
6.84 g
Sacharidy
z toho cukr
70.34 g
35.13 g
Tuk
z toho nas. mastné kyseliny
13.56 g
1.53 g

Detailní rozpis podle ingrediencí