Broskvový koláč

Svěží koláč plný ovoce vypadá krásně a je hotový za pár chvil. A není nutné mít doma ani želatinu. Podaří se každému a nejlépe chutná druhý den.

Ingredience (8 x porce)

Na hotový koláč

Želatina

Postup přípravy

  1. V mixéru ušleháme celá vejce s cukry. Přidáme olej, mléko a vodu. Šleháme, dokud se nerozpustí krystalky cukru.
  2. Smícháme mouku s práškem do pečiva a přidáme do těsta. Vylijeme do vymazané a vysypané koláčové formy, rozhrneme od středu ke krajům.
  3. Dáme péct na 180 stupňů, pečeme asi 30 minut.
  4. Hotový koláč necháme vychladnout.
  5. Nakrájíme si broskve a poklademe koláč.
  6. Připravíme si želatinu. Slijeme šťávy z jakýchkoliv kompotů, více druhů nevadí. Kompotovaných šťáv by mělo být alespoň půl litru. Dolijeme vodou do 1 litru. Dáme do hrnce a za studena vmícháme vanilkový cukr a pudinkové prášky. Za stálého míchání přivedeme k varu.
  7. Teplou želatinou zaléváme ovoce na koláči. Dáme do lednice vychladit a podáváme nejdříve za několik hodin.

Nutriční hodnoty (1 x porce)

Energ. hodnota: 519.22 kcal | Protein: 7.68 g | Sacharidy: 89.73 g | z toho cukr: 59.30 g | Tuk: 14.42 g | z toho nas. MK: 2.40 g

Vytištěno z webu ekucharka.cz, recept si můžete prohlédnout na adrese https://www.ekucharka.cz/recept/1695-broskvovy-kolac