Svěží koláč plný ovoce vypadá krásně a je hotový za pár chvil. A není nutné mít doma ani želatinu. Podaří se každému a nejlépe chutná druhý den.
Ingredience (8 x porce)
Na hotový koláč
Želatina
Postup přípravy
V mixéru ušleháme celá vejce s cukry. Přidáme olej, mléko a vodu. Šleháme, dokud se nerozpustí krystalky cukru.
Smícháme mouku s práškem do pečiva a přidáme do těsta. Vylijeme do vymazané a vysypané koláčové formy, rozhrneme od středu ke krajům.
Dáme péct na 180 stupňů, pečeme asi 30 minut.
Hotový koláč necháme vychladnout.
Nakrájíme si broskve a poklademe koláč.
Připravíme si želatinu. Slijeme šťávy z jakýchkoliv kompotů, více druhů nevadí. Kompotovaných šťáv by mělo být alespoň půl litru. Dolijeme vodou do 1 litru. Dáme do hrnce a za studena vmícháme vanilkový cukr a pudinkové prášky. Za stálého míchání přivedeme k varu.
Teplou želatinou zaléváme ovoce na koláči. Dáme do lednice vychladit a podáváme nejdříve za několik hodin.
Nutriční hodnoty (1 x porce)
Energ. hodnota: 519.22 kcal |
Protein: 7.68 g |
Sacharidy: 89.73 g |
z toho cukr: 59.30 g |
Tuk: 14.42 g |
z toho nas. MK: 2.40 g
Vytištěno z webu ekucharka.cz, recept si můžete prohlédnout na adrese https://www.ekucharka.cz/recept/1695-broskvovy-kolac