Broskvový kompot

Velmi jednoduchý broskvový kompot. Je lepší použít spíše tvrdší broskve a loupat je pomocí škrabky na brambory. Uvedené množství mi vyšlo na 6 sklenic o obsahu 0.7 l.

Ingredience (6 x sklenic ( 0.7 l))

Postup přípravy

  1. Nejprve si do hrnce nalijeme vodu. Přidáme cukr, kyselinu citrónovou a přivedeme k varu. Necháme provařit zhruba 2 minuty.
  2. Broskve si omyjeme, oloupeme škrabkou na brambory. Přímo do dobře umytých sklenic překrajujeme na kousky. Napěchujeme plné sklenice.
  3. Broskve zalijeme nálevem. Uzavřeme víčkem a vložíme do zavařovacího hrnce.
  4. Zavařujeme při teplotě 85 stupňů 20 minut.
  5. Poté sklenice vytáhneme a necháme vychladnout.

Nutriční hodnoty (1 x sklenic ( 0.7 l))

Energ. hodnota: 970.00 kcal | Protein: 7.58 g | Sacharidy: 233.63 g | z toho cukr: 236.25 g | Tuk: 2.08 g | z toho nas. MK: 0.16 g

Vytištěno z webu ekucharka.cz, recept si můžete prohlédnout na adrese https://www.ekucharka.cz/recept/3571-broskvovy-kompot