Velmi jednoduchý broskvový kompot. Je lepší použít spíše tvrdší broskve a loupat je pomocí škrabky na brambory. Uvedené množství mi vyšlo na 6 sklenic o obsahu 0.7 l.
Ingredience (6 x sklenic ( 0.7 l))
Postup přípravy
Nejprve si do hrnce nalijeme vodu. Přidáme cukr, kyselinu citrónovou a přivedeme k varu. Necháme provařit zhruba 2 minuty.
Broskve si omyjeme, oloupeme škrabkou na brambory. Přímo do dobře umytých sklenic překrajujeme na kousky. Napěchujeme plné sklenice.
Broskve zalijeme nálevem. Uzavřeme víčkem a vložíme do zavařovacího hrnce.
Zavařujeme při teplotě 85 stupňů 20 minut.
Poté sklenice vytáhneme a necháme vychladnout.
Nutriční hodnoty (1 x sklenic ( 0.7 l))
Energ. hodnota: 970.00 kcal |
Protein: 7.58 g |
Sacharidy: 233.63 g |
z toho cukr: 236.25 g |
Tuk: 2.08 g |
z toho nas. MK: 0.16 g
Vytištěno z webu ekucharka.cz, recept si můžete prohlédnout na adrese https://www.ekucharka.cz/recept/3571-broskvovy-kompot