Švestková povidla s badyánem
Ingredience (8 x porce)
-
-
-
-
-
Postup přípravy
- Troubu předehřejeme na 200°C.
- Švestky vypeckujeme a naskládáme na plech.
- Posypeme je cukrem a přidáme hvězdičky badyánu.
- Dáme péct do trouby, dokud švestky nezměknou a nepustí šťávu.
- Změklé švestky a šťávu z nich rozmixujeme tak, aby byla směs hladká.
- Přidáme kyselinu na konzervaci a tekutý med na doslazení.
- Povidla plníme do zavařovacích sklenic, které jsme předtím sterilovali.
- Můžeme ještě zavařit nebo rovnou schováme do temna a chladu.
Nutriční hodnoty (1 x porce)
Energ. hodnota: 228.55 kcal |
Protein: 2.70 g |
Sacharidy: 52.42 g |
z toho cukr: 51.96 g |
Tuk: 1.08 g |
z toho nas. MK: 0.06 g
Vytištěno z webu ekucharka.cz, recept si můžete prohlédnout na adrese https://www.ekucharka.cz/recept/2758-svestkova-povidla-s-badyanem