Švestková povidla s badyánem

Ingredience (8 x porce)

Postup přípravy

  1. Troubu předehřejeme na 200°C.
  2. Švestky vypeckujeme a naskládáme na plech.
  3. Posypeme je cukrem a přidáme hvězdičky badyánu.
  4. Dáme péct do trouby, dokud švestky nezměknou a nepustí šťávu.
  5. Změklé švestky a šťávu z nich rozmixujeme tak, aby byla směs hladká.
  6. Přidáme kyselinu na konzervaci a tekutý med na doslazení.
  7. Povidla plníme do zavařovacích sklenic, které jsme předtím sterilovali.
  8. Můžeme ještě zavařit nebo rovnou schováme do temna a chladu.

Nutriční hodnoty (1 x porce)

Energ. hodnota: 228.55 kcal | Protein: 2.70 g | Sacharidy: 52.42 g | z toho cukr: 51.96 g | Tuk: 1.08 g | z toho nas. MK: 0.06 g

Vytištěno z webu ekucharka.cz, recept si můžete prohlédnout na adrese https://www.ekucharka.cz/recept/2758-svestkova-povidla-s-badyanem