Pro milovníky experimentů s ovocem přináším recept na švestkové víno. Chce to trochu času a práce, ale výsledek vás překvapí. Víno je sladké a jemně perlivé.
Ingredience (35 x porce)
Postup přípravy
Dobře zralé švestky, umyjeme, vypeckujeme a vložíme do velkého hrnce. Rozdrtíme tyčovým mixérem na kaši.
Ke směsi přidáme kyselinu citrónovou a spaříme 2 litry vařící vody. Poté na mírném ohni vaříme 15 minut. Necháme směs vychladnout.
Odebereme si 200 ml vychladnuté směsi a rozmícháme do ní vinné kvasinky a necháme 12 hodin stát.
Kvasinky přidáme ke směsi, zakryjeme poklicí a necháme 2 dny zakvasit při pokojové teplotě.
Po rozkvašení směs vylisujeme do demižonu. Výlisky dáme znovu do hrnce, přelijeme 1 litrem vroucí vody a znovu mírně povaříme 15 minut.
Po vychladnutí tento druhý výluh vylisujeme a přidáme do demižonu k původnímu moštu.
Svaříme si litr vody s cukrem a vychladlé přidáme také do demižonu. Necháme 1 den odstát a můžeme začít ochutnávat.
Nutriční hodnoty (1 x porce)
Energ. hodnota: 176.29 kcal |
Protein: 1.00 g |
Sacharidy: 42.88 g |
z toho cukr: 42.69 g |
Tuk: 0.40 g |
z toho nas. MK: 0.02 g
Vytištěno z webu ekucharka.cz, recept si můžete prohlédnout na adrese https://www.ekucharka.cz/recept/2794-svestkove-vino