Švestkové víno

Pro milovníky experimentů s ovocem přináším recept na švestkové víno. Chce to trochu času a práce, ale výsledek vás překvapí. Víno je sladké a jemně perlivé.

Ingredience (35 x porce)

Postup přípravy

  1. Dobře zralé švestky, umyjeme, vypeckujeme a vložíme do velkého hrnce. Rozdrtíme tyčovým mixérem na kaši.
  2. Ke směsi přidáme kyselinu citrónovou a spaříme 2 litry vařící vody. Poté na mírném ohni vaříme 15 minut. Necháme směs vychladnout.
  3. Odebereme si 200 ml vychladnuté směsi a rozmícháme do ní vinné kvasinky a necháme 12 hodin stát.
  4. Kvasinky přidáme ke směsi, zakryjeme poklicí a necháme 2 dny zakvasit při pokojové teplotě.
  5. Po rozkvašení směs vylisujeme do demižonu. Výlisky dáme znovu do hrnce, přelijeme 1 litrem vroucí vody a znovu mírně povaříme 15 minut.
  6. Po vychladnutí tento druhý výluh vylisujeme a přidáme do demižonu k původnímu moštu.
  7. Svaříme si litr vody s cukrem a vychladlé přidáme také do demižonu. Necháme 1 den odstát a můžeme začít ochutnávat.

Nutriční hodnoty (1 x porce)

Energ. hodnota: 176.29 kcal | Protein: 1.00 g | Sacharidy: 42.88 g | z toho cukr: 42.69 g | Tuk: 0.40 g | z toho nas. MK: 0.02 g

Vytištěno z webu ekucharka.cz, recept si můžete prohlédnout na adrese https://www.ekucharka.cz/recept/2794-svestkove-vino