Cukeťák nebo také cuketový nákyp
Hlavní sezónu cuket máme sice za sebou, ale ještě stále plody dozrávají nebo máme cukety uskladněné a potřebujeme je zpracovat. Zkuste výborný cukeťák aneb cuketový nákyp.
Reklama
    
  Postup přípravy
1.
                    Očištěnou mrkev a cuketu nastrouháme nahrubo a osolíme. Cuketu můžeme nechat vypotit. Já jsem ani nemusela, měla jsem zeleninu tvrdou, nepustila téměř žádnou tekutinu. Opepříme, přidáme sladkou papriku, drcený kmín a grilovací koření.
                2.
                    Na pánvi na oleji orestujeme nadrobno nakrájenou cibuli a anglickou slaninu na kostičky.
                3.
                    K mrkvi a cuketě přidáme strouhaný sýr, prolisovaný česnek, olej, strouhanku, vajíčka, kypřící prášek, byliny a slaninu s cibulí. Případně ještě dosolíme a dokořeníme.
                4.
                    Formu či pekáček vymažeme olejem a vysypeme strouhankou. Pokud by se vám směs zdála moc hustá, můžete přidat cvrk mléka. Cuketovou směs rovnoměrně rozprostřeme. Pečeme v předehřáté troubě na 180 stupňů asi 40 minut dozlatova.
                5.
                    Směs z tohoto množství surovin jsem měla akorát do takového toho klasického smaltovaného pekáčku.
                6.
                    Podáváme s brambory a zeleninovým salátem nebo jen se zeleninou. Můžeme servírovat i studené.
                7.
                    Můžete experimentovat se zvoleným kořením nebo i druhy sýrů.
                Reklama
    
  Reklama
    
  Reklama
    
  Podobné recepty
Komentáře
Žádné komentáře.
Nový komentář
Reklama
    
  Nutriční hodnoty
| Množství | 1 × porce | 
| Energetická hodnota | 776.63 kcal | 
| Protein | 25.43 g | 
| Sacharidy z toho cukr | 41.69 g 8.87 g | 
| Tuk z toho nas. mastné kyseliny | 54.68 g 15.79 g | 
Reklama
    
  Reklama
    
  

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 



 Od:
                Od:  
 
 
 
 
 
 
 
 
 

