Cuketový koláč s ovocem

Cukety. Během léta se s nimi setkáváme tak často, že už nám dochází veškerá inspirace, co si s nimi počít. Od slaných pokrmů na několik způsobů přecházíme k sladkým dobrotám. Už jste vyzkoušeli cuketový koláč? Výhodou této lehčí verze koláče je, že nikdy nebude suchý. Cuketa, která obsahuje hodně vody, náš koláč udělá vláčným a tzv. „mokrým“. A protože se nám nikdy nechce vytahovat váha z horních poliček, jednoduše využijeme hrnky. Takže hrnky do ruky a pusťme se do toho!

Reklama

Ingredience

Množství na
  porce

Postup přípravy

1.
Rozpálíme troubu na cca 160º C a větší plech vymažeme máslem a posypeme polohrubou moukou anebo použijeme klasický pečící papír.
2.
Do větší mísy nasypeme mouku, cukr, kypřící prášek a promícháme. Poté přidáme oloupanou, nahrubo nastrouhanou cuketu. Dále nalijeme mléko, olej a rozklepneme celá vejce. Vše pomalu a důkladně mícháme, než se nám všechny ingredience krásně propojí.
3.
Jakmile máme těsto středně řídké, nalijeme jej na plech a rovnoměrně vyplníme všechny strany.
4.
Pak už jen na těsto klademe naše oblíbené ovoce. Můžeme použít rybíz, ostružiny, maliny, borůvky. Výborný je koláč i s hruškami nebo jablky. Báječná cuketová svačinka k odpolední kávě.

Od: Evánek, 5.9.2020

Reklama
Reklama
Reklama

Podobné recepty

Komentáře

Žádné komentáře.

Nový komentář

Pro vložení komentáře se musíte přihlásit.

Reklama
Reklama
Hodnocení:
0.0
hodnotit
Čas: 20 min příprava
40 min vaření
1 hod celkem
Množství: 12 × porce
Autor: Evánek
Cena ingrediencí: 1 × porce = 5 Kč
Rozpis na položky
Kategorie a štítky:
Reklama

Nutriční hodnoty

Množství
1 × porce
Energetická hodnota
386.57 kcal
Protein
6.13 g
Sacharidy
z toho cukr
45.67 g
21.45 g
Tuk
z toho nas. mastné kyseliny
20.09 g
3.11 g

Detailní rozpis podle ingrediencí

Reklama
Reklama