Hrníčkový recept na cuketovou buchtu s mascarpone

Tato buchta je výborná jako sytá snídaně i svačina. Buchta je opravdu sytá a opravdu chuťově výborná. Díky podmáslí a cuketě je buchta nadýchaná a mascarpone se šlehačkou krásně zjemní její chuť. Už při pečení se budou všem v blízkosti kuchyně sbíhat chutě. Doporučuji vyzkoušet.

Reklama

Ingredience

Na výplň

Množství na
  ks

Postup přípravy

1.
Nejprve si nastrouháme cuketu a nameleme ořechy v případě, že jste nekoupili mleté.
2.
Cukr a vejce smícháme do hladké hmoty a pomalu přimícháváme ostatní ingredience až vznikne hladké těsto. Ideální je dát vše do mixéru a pořádně promixovat, pokud máte doma k dispozici.
3.
Jakmile je těsto hladké, troubu si rozehřejte na 180 °C a vymažte plech. Buchta hodně nakyne, takže raději vyšší plech.
4.
Pečte cca 45 min – 1 hod v troubě, průběžně kontrolujte špejlí a jakmile se vám těsto na špejli nebude lepit, buchta je hotová.
5.
Na výplň budete potřebovat mascarpone 250 ml a smetanu ke šlehání. Nejprve vyšlehejte smetanu a pak do ní přidejte mascarpone a vymíchejte do hladkého krému.
6.
Jakmile bude buchta upečená, nechte ji vychladnout, rozkrojte na půl a vymažte připraveným krémem. Přejeme dobrou chuť!

Od: Marie, 20.9.2020

Reklama
Reklama
Reklama

Komentáře

Žádné komentáře.

Nový komentář

Pro vložení komentáře se musíte přihlásit.

Reklama
Reklama
Hodnocení:
0.0
hodnotit
Čas: 30 min příprava
1 hod vaření
1 hod 30 min celkem
Množství: 12 × ks
Autor: Marie
Cena ingrediencí: 1 × ks = 14 Kč
Rozpis na položky
Kategorie a štítky:
Reklama

Nutriční hodnoty

Množství
1 × ks
Energetická hodnota
466.09 kcal
Protein
8.56 g
Sacharidy
z toho cukr
39.74 g
23.32 g
Tuk
z toho nas. mastné kyseliny
30.46 g
13.65 g

Detailní rozpis podle ingrediencí

Reklama
Reklama