Raffaello bábovka z cukety

Raffaello bábovka z cukety je jemný a vláčný moučník inspirovaný oblíbenými kokosovými pralinkami. Cuketa jí dodá krásnou vláčnost a kokos s mandlemi příjemně sladkou exotickou chuť.

Reklama

Ingredience

Množství na
  porce

Postup přípravy

1.
Troubu předehřejeme na 180 °C a formu na bábovku vymažeme máslem a vysypeme kokosem nebo moukou.
2.
Ve větší míse vyšleháme vejce s cukrem a vanilkovým cukrem do pěny. Poté přidáme olej a mléko a dobře promícháme.
3.
Ve druhé míse smícháme mouku, prášek do pečiva, kokos, mleté mandle a špetku soli. Přidáme k tekuté směsi a promícháme.
4.
Do těsta vmícháme nastrouhanou cuketu a znovu promícháme, aby byla rovnoměrně rozprostřená.
5.
Těsto vlijeme do připravené formy a pečeme v předehřáté troubě asi 45–50 minut, dokud špejle zapíchnutá do středu nevyjde čistá.
6.
Po upečení necháme bábovku ve formě chvíli vychladnout, poté ji opatrně vyklopíme. Nakonec ji můžeme posypat moučkovým cukrem nebo kokosem a mandlemi, případně polít polevou z bílé čokolády. Dobrou chuť! :-)

Od: Zuzana, 4.11.2024

Reklama
Reklama
Reklama

Komentáře

Žádné komentáře.

Nový komentář

Pro vložení komentáře se musíte přihlásit.

Reklama
Reklama
Hodnocení:
0.0
hodnotit
Čas: 20 min příprava
45 min vaření
1 hod 5 min celkem
Množství: 10 × porce
Autor: Zuzana
Cena ingrediencí: 1 × porce = 9 Kč
Rozpis na položky
Kategorie a štítky:
Reklama

Nutriční hodnoty

Množství
1 × porce
Energetická hodnota
343.42 kcal
Protein
5.71 g
Sacharidy
z toho cukr
43.96 g
29.08 g
Tuk
z toho nas. mastné kyseliny
15.97 g
4.15 g

Detailní rozpis podle ingrediencí

Reklama
Reklama