Raffaello bábovka z cukety
- Přidat foto
-
Reklama
Raffaello bábovka z cukety je jemný a vláčný moučník inspirovaný oblíbenými kokosovými pralinkami. Cuketa jí dodá krásnou vláčnost a kokos s mandlemi příjemně sladkou exotickou chuť.
Reklama
Ingredience
Postup přípravy
1.
Troubu předehřejeme na 180 °C a formu na bábovku vymažeme máslem a vysypeme kokosem nebo moukou.
2.
Ve větší míse vyšleháme vejce s cukrem a vanilkovým cukrem do pěny. Poté přidáme olej a mléko a dobře promícháme.
3.
Ve druhé míse smícháme mouku, prášek do pečiva, kokos, mleté mandle a špetku soli. Přidáme k tekuté směsi a promícháme.
4.
Do těsta vmícháme nastrouhanou cuketu a znovu promícháme, aby byla rovnoměrně rozprostřená.
5.
Těsto vlijeme do připravené formy a pečeme v předehřáté troubě asi 45–50 minut, dokud špejle zapíchnutá do středu nevyjde čistá.
6.
Po upečení necháme bábovku ve formě chvíli vychladnout, poté ji opatrně vyklopíme. Nakonec ji můžeme posypat moučkovým cukrem nebo kokosem a mandlemi, případně polít polevou z bílé čokolády. Dobrou chuť! :-)
Reklama
Reklama
Reklama
Komentáře
Žádné komentáře.
Nový komentář
Reklama
Reklama
Hodnocení: |
hodnotit
|
---|---|
Čas: |
20 min příprava 45 min vaření 1 hod 5 min celkem |
Množství: | 10 × porce |
Autor: | Zuzana |
Cena ingrediencí: | 1 × porce = 9 Kč Rozpis na položky |
Kategorie a štítky: |
Reklama
Nutriční hodnoty
Množství |
1 × porce |
Energetická hodnota |
343.42 kcal |
Protein |
5.71 g |
Sacharidy
z toho cukr
|
43.96 g
29.08 g
|
Tuk
z toho nas. mastné kyseliny
|
15.97 g
4.15 g
|
Reklama
Reklama