Dýňová bábovka
- Přidat foto
-
Reklama
Dýňová bábovka je vláčný a voňavý dezert, který propojuje jemnou chuť dýňového pyré s kořeněnými tóny skořice a zázvoru. Tento podzimní klenot nejen krásně vypadá, ale také zahřeje svou hřejivou chutí. Ideální k odpolednímu čaji nebo jako sladká tečka k rodinnému posezení.
Reklama
Ingredience
Postup přípravy
1.
Dýni rozkrojíme, odstraníme semínka a nakrájíme na menší kousky.
2.
Rozložíme na plech vyložený pečicím papírem a pečeme v troubě při 200 °C asi 20–25 minut, dokud nezměkne.
3.
Po vychladnutí rozmixujeme na hladké pyré. Použijeme 200 g pyré na bábovku, zbytek lze zamrazit.
4.
Předehřejeme troubu na 180 °C. Formu na bábovku vymažeme máslem a vysypeme hrubou moukou.
5.
V míse vyšleháme vejce s cukrem a vanilkovým cukrem do světlé pěny.
6.
Postupně přilijeme olej a vmícháme dýňové pyré.
7.
V jiné míse smícháme mouku, prášek do pečiva, skořici, zázvor a špetku soli.
8.
Suché ingredience postupně zapracujeme do tekuté směsi, až vznikne hladké těsto.
9.
Těsto nalijeme do připravené formy a pečeme 50–60 minut, dokud špejle zapíchnutá do středu nevyjde čistá.
10.
Upečenou bábovku necháme 10 minut chladnout ve formě, poté ji vyklopíme a necháme zcela vychladnout.
11.
Před podáváním posypeme moučkovým cukrem. Dobrou chuť! :-)
Reklama
Reklama
Reklama
Podobné recepty
Komentáře
Žádné komentáře.
Nový komentář
Reklama
Reklama
Hodnocení: |
hodnotit
|
---|---|
Čas: |
20 min příprava 50 min vaření 1 hod 10 min celkem |
Množství: | 10 × porce |
Autor: | Zuzana |
Cena ingrediencí: | 1 × porce = 7 Kč Rozpis na položky |
Kategorie a štítky: |
Reklama
Nutriční hodnoty
Množství |
1 × porce |
Energetická hodnota |
388.26 kcal |
Protein |
5.33 g |
Sacharidy
z toho cukr
|
55.38 g
32.90 g
|
Tuk
z toho nas. mastné kyseliny
|
15.68 g
2.35 g
|
Reklama
Reklama