Dýňová bábovka

Dýňová bábovka je vláčný a voňavý dezert, který propojuje jemnou chuť dýňového pyré s kořeněnými tóny skořice a zázvoru. Tento podzimní klenot nejen krásně vypadá, ale také zahřeje svou hřejivou chutí. Ideální k odpolednímu čaji nebo jako sladká tečka k rodinnému posezení.

Reklama

Ingredience

Množství na
  porce

Postup přípravy

1.
Dýni rozkrojíme, odstraníme semínka a nakrájíme na menší kousky.
2.
Rozložíme na plech vyložený pečicím papírem a pečeme v troubě při 200 °C asi 20–25 minut, dokud nezměkne.
3.
Po vychladnutí rozmixujeme na hladké pyré. Použijeme 200 g pyré na bábovku, zbytek lze zamrazit.
4.
Předehřejeme troubu na 180 °C. Formu na bábovku vymažeme máslem a vysypeme hrubou moukou.
5.
V míse vyšleháme vejce s cukrem a vanilkovým cukrem do světlé pěny.
6.
Postupně přilijeme olej a vmícháme dýňové pyré.
7.
V jiné míse smícháme mouku, prášek do pečiva, skořici, zázvor a špetku soli.
8.
Suché ingredience postupně zapracujeme do tekuté směsi, až vznikne hladké těsto.
9.
Těsto nalijeme do připravené formy a pečeme 50–60 minut, dokud špejle zapíchnutá do středu nevyjde čistá.
10.
Upečenou bábovku necháme 10 minut chladnout ve formě, poté ji vyklopíme a necháme zcela vychladnout.
11.
Před podáváním posypeme moučkovým cukrem. Dobrou chuť! :-)

Od: Zuzana, 7.1.2025

Reklama
Reklama
Reklama

Podobné recepty

Komentáře

Žádné komentáře.

Nový komentář

Pro vložení komentáře se musíte přihlásit.

Reklama
Reklama
Hodnocení:
0.0
hodnotit
Čas: 20 min příprava
50 min vaření
1 hod 10 min celkem
Množství: 10 × porce
Autor: Zuzana
Cena ingrediencí: 1 × porce = 7 Kč
Rozpis na položky
Kategorie a štítky:
Reklama

Nutriční hodnoty

Množství
1 × porce
Energetická hodnota
388.26 kcal
Protein
5.33 g
Sacharidy
z toho cukr
55.38 g
32.90 g
Tuk
z toho nas. mastné kyseliny
15.68 g
2.35 g

Detailní rozpis podle ingrediencí

Reklama
Reklama