Dýňová bábovka

Dýňová bábovka je vláčný a voňavý dezert, který propojuje jemnou chuť dýňového pyré s kořeněnými tóny skořice a zázvoru. Tento podzimní klenot nejen krásně vypadá, ale také zahřeje svou hřejivou chutí. Ideální k odpolednímu čaji nebo jako sladká tečka k rodinnému posezení.

Ingredience (10 x porce)

Postup přípravy

  1. Dýni rozkrojíme, odstraníme semínka a nakrájíme na menší kousky.
  2. Rozložíme na plech vyložený pečicím papírem a pečeme v troubě při 200 °C asi 20–25 minut, dokud nezměkne.
  3. Po vychladnutí rozmixujeme na hladké pyré. Použijeme 200 g pyré na bábovku, zbytek lze zamrazit.
  4. Předehřejeme troubu na 180 °C. Formu na bábovku vymažeme máslem a vysypeme hrubou moukou.
  5. V míse vyšleháme vejce s cukrem a vanilkovým cukrem do světlé pěny.
  6. Postupně přilijeme olej a vmícháme dýňové pyré.
  7. V jiné míse smícháme mouku, prášek do pečiva, skořici, zázvor a špetku soli.
  8. Suché ingredience postupně zapracujeme do tekuté směsi, až vznikne hladké těsto.
  9. Těsto nalijeme do připravené formy a pečeme 50–60 minut, dokud špejle zapíchnutá do středu nevyjde čistá.
  10. Upečenou bábovku necháme 10 minut chladnout ve formě, poté ji vyklopíme a necháme zcela vychladnout.
  11. Před podáváním posypeme moučkovým cukrem. Dobrou chuť! :-)

Nutriční hodnoty (1 x porce)

Energ. hodnota: 388.26 kcal | Protein: 5.33 g | Sacharidy: 55.38 g | z toho cukr: 32.90 g | Tuk: 15.68 g | z toho nas. MK: 2.35 g

Vytištěno z webu ekucharka.cz, recept si můžete prohlédnout na adrese https://www.ekucharka.cz/recept/4407-dynova-babovka