Tradiční dýňový koláč z USA

Je to tady! Začíná sklizeň dýní a vy možná přemýšlíte, jak tuto zdravou a krásně zbarvenou zeleninu zpracovat. Upečte si americkou klasiku - Dýňový koláč neboli Pumpkin pie. Jeho chuť je velmi specifická, ale určitě si ji oblíbíte. Dobrou chuť.

Reklama

Ingredience

Těsto

Náplň

Na ozdobu

Množství na
  porce

Postup přípravy

1.
Těsto: Smíchejte všechny sypké suroviny - tedy mouku, cukr a citronovou kůru. Přidejte nastrouhané studené máslo a obě vejce. Na pomoučněném válu vypracujte rukama těsto. Mělo by mít podobnou konzistenci jako křehké těsto nebo těsto na linecké. Poté jej zabalte do fólie a nechte jej hodinu odpočinout v lednici.
2.
Náplň: Dýni omyjte, rozkrojte, vydlabte z ní semínka a pak ji uvařte. Uvařenou dýni rozmačkejte a nechte zchladnout. Poté k dýňovému pyré přidejte javorový sirup a krémový sýr a vše dobře promíchejte. Do směsi rozklepněte také vajíčko a vše vyšlehejte do požadované konzistence. Ideální je něco mezi krémem a přesnídávkou. Ani tuhá náplň, ani příliš tekutá.
3.
Formu na koláč vymažte máslem a vysypte moukou. Přeneste do ní odpočinuté těsto a natvarujte jej do formy. Těsto by mělo mít vyšší okraje, aby náplň nevytekla. Doprostřed koláče nalijte dýňovou náplň a rovnoměrně rozetřete. Koláč pečte na 180 °C po dobu 45 minut. Průběžně kontrolujte. Až koláč vytáhnete z trouby, můžete jej ještě ozdobit pekanovými ořechy.

Od: Barbora, 7.9.2020

Reklama
Reklama
Reklama

Podobné recepty

Komentáře

Žádné komentáře.

Nový komentář

Pro vložení komentáře se musíte přihlásit.

Reklama
Reklama
Hodnocení:
0.0
hodnotit
Čas: 15 min příprava
45 min vaření
1 hod celkem
Množství: 9 × porce
Autor: Barbora
Cena ingrediencí: 1 × porce = 31 Kč
Rozpis na položky
Kategorie a štítky:
Reklama

Nutriční hodnoty

Množství
1 × porce
Energetická hodnota
426.24 kcal
Protein
8.17 g
Sacharidy
z toho cukr
45.65 g
19.82 g
Tuk
z toho nas. mastné kyseliny
23.61 g
11.64 g

Detailní rozpis podle ingrediencí

Reklama
Reklama