Tradiční dýňový koláč z USA

Je to tady! Začíná sklizeň dýní a vy možná přemýšlíte, jak tuto zdravou a krásně zbarvenou zeleninu zpracovat. Upečte si americkou klasiku - Dýňový koláč neboli Pumpkin pie. Jeho chuť je velmi specifická, ale určitě si ji oblíbíte. Dobrou chuť.

Ingredience (9 x porce)

Těsto

Náplň

Na ozdobu

Postup přípravy

  1. Těsto: Smíchejte všechny sypké suroviny - tedy mouku, cukr a citronovou kůru. Přidejte nastrouhané studené máslo a obě vejce. Na pomoučněném válu vypracujte rukama těsto. Mělo by mít podobnou konzistenci jako křehké těsto nebo těsto na linecké. Poté jej zabalte do fólie a nechte jej hodinu odpočinout v lednici.
  2. Náplň: Dýni omyjte, rozkrojte, vydlabte z ní semínka a pak ji uvařte. Uvařenou dýni rozmačkejte a nechte zchladnout. Poté k dýňovému pyré přidejte javorový sirup a krémový sýr a vše dobře promíchejte. Do směsi rozklepněte také vajíčko a vše vyšlehejte do požadované konzistence. Ideální je něco mezi krémem a přesnídávkou. Ani tuhá náplň, ani příliš tekutá.
  3. Formu na koláč vymažte máslem a vysypte moukou. Přeneste do ní odpočinuté těsto a natvarujte jej do formy. Těsto by mělo mít vyšší okraje, aby náplň nevytekla. Doprostřed koláče nalijte dýňovou náplň a rovnoměrně rozetřete. Koláč pečte na 180 °C po dobu 45 minut. Průběžně kontrolujte. Až koláč vytáhnete z trouby, můžete jej ještě ozdobit pekanovými ořechy.

Nutriční hodnoty (1 x porce)

Energ. hodnota: 426.24 kcal | Protein: 8.17 g | Sacharidy: 45.65 g | z toho cukr: 19.82 g | Tuk: 23.61 g | z toho nas. MK: 11.64 g

Vytištěno z webu ekucharka.cz, recept si můžete prohlédnout na adrese https://www.ekucharka.cz/recept/2774-tradicni-dynovy-kolac-z-usa