Cuketový koláč s ovocem

Cukety. Během léta se s nimi setkáváme tak často, že už nám dochází veškerá inspirace, co si s nimi počít. Od slaných pokrmů na několik způsobů přecházíme k sladkým dobrotám. Už jste vyzkoušeli cuketový koláč? Výhodou této lehčí verze koláče je, že nikdy nebude suchý. Cuketa, která obsahuje hodně vody, náš koláč udělá vláčným a tzv. „mokrým“. A protože se nám nikdy nechce vytahovat váha z horních poliček, jednoduše využijeme hrnky. Takže hrnky do ruky a pusťme se do toho!

Ingredience (12 x porce)

Postup přípravy

  1. Rozpálíme troubu na cca 160º C a větší plech vymažeme máslem a posypeme polohrubou moukou anebo použijeme klasický pečící papír.
  2. Do větší mísy nasypeme mouku, cukr, kypřící prášek a promícháme. Poté přidáme oloupanou, nahrubo nastrouhanou cuketu. Dále nalijeme mléko, olej a rozklepneme celá vejce. Vše pomalu a důkladně mícháme, než se nám všechny ingredience krásně propojí.
  3. Jakmile máme těsto středně řídké, nalijeme jej na plech a rovnoměrně vyplníme všechny strany.
  4. Pak už jen na těsto klademe naše oblíbené ovoce. Můžeme použít rybíz, ostružiny, maliny, borůvky. Výborný je koláč i s hruškami nebo jablky. Báječná cuketová svačinka k odpolední kávě.

Nutriční hodnoty (1 x porce)

Energ. hodnota: 386.57 kcal | Protein: 6.13 g | Sacharidy: 45.67 g | z toho cukr: 21.45 g | Tuk: 20.09 g | z toho nas. MK: 3.11 g

Vytištěno z webu ekucharka.cz, recept si můžete prohlédnout na adrese https://www.ekucharka.cz/recept/2766-cuketovy-kolac-s-ovocem