Cukety. Během léta se s nimi setkáváme tak často, že už nám dochází veškerá inspirace, co si s nimi počít. Od slaných pokrmů na několik způsobů přecházíme k sladkým dobrotám. Už jste vyzkoušeli cuketový koláč? Výhodou této lehčí verze koláče je, že nikdy nebude suchý. Cuketa, která obsahuje hodně vody, náš koláč udělá vláčným a tzv. „mokrým“. A protože se nám nikdy nechce vytahovat váha z horních poliček, jednoduše využijeme hrnky. Takže hrnky do ruky a pusťme se do toho!
Ingredience (12 x porce)
Postup přípravy
Rozpálíme troubu na cca 160º C a větší plech vymažeme máslem a posypeme polohrubou moukou anebo použijeme klasický pečící papír.
Do větší mísy nasypeme mouku, cukr, kypřící prášek a promícháme. Poté přidáme oloupanou, nahrubo nastrouhanou cuketu. Dále nalijeme mléko, olej a rozklepneme celá vejce. Vše pomalu a důkladně mícháme, než se nám všechny ingredience krásně propojí.
Jakmile máme těsto středně řídké, nalijeme jej na plech a rovnoměrně vyplníme všechny strany.
Pak už jen na těsto klademe naše oblíbené ovoce. Můžeme použít rybíz, ostružiny, maliny, borůvky. Výborný je koláč i s hruškami nebo jablky. Báječná cuketová svačinka k odpolední kávě.
Nutriční hodnoty (1 x porce)
Energ. hodnota: 386.57 kcal |
Protein: 6.13 g |
Sacharidy: 45.67 g |
z toho cukr: 21.45 g |
Tuk: 20.09 g |
z toho nas. MK: 3.11 g
Vytištěno z webu ekucharka.cz, recept si můžete prohlédnout na adrese https://www.ekucharka.cz/recept/2766-cuketovy-kolac-s-ovocem