Barevný rebarborový koláč

Jednoduchý dvoubarevný koláč posypaný rebarborou je příjemně sladko-kyselý. Doporučuji jako doplněk k ledové kávě.

Reklama

Ingredience

Množství na
  porce

Postup přípravy

1.
Smícháme mouku, cukr, prášek do pečiva.
2.
Přidáme mléko, olej, vejce a umícháme hladké těsto.
3.
Polovinu těsta vylijeme na plech vyložený pečícím papírem.
4.
Do druhé poloviny vsypeme kakao, pokud je třeba těsto rozředíme trochou mléka. Tmavé těsto nalijeme na světlé.
5.
Očištěnou rebarboru nakrájíme na menší kousky. Vložíme do misky a prosladíme vanilkovým cukrem.
6.
Rebarboru navrstvíme na koláč a dáme do předem vyhřáté trouby na 180 stupňů a pečeme 30-40 minut.
7.
Po upečení necháme vychladnout a při podávání posypeme moučkovým cukrem.

Od: Petuler, 28.6.2023

Reklama
Reklama
Reklama

Komentáře

Žádné komentáře.

Nový komentář

Pro vložení komentáře se musíte přihlásit.

Reklama
Reklama
Hodnocení:
0.0
hodnotit
Čas: 10 min příprava
40 min vaření
50 min celkem
Množství: 25 × porce
Autor: Petuler
Cena ingrediencí: 1 × porce = 2 Kč
Rozpis na položky
Kategorie a štítky:
Reklama

Nutriční hodnoty

Množství
1 × porce
Energetická hodnota
134.10 kcal
Protein
1.91 g
Sacharidy
z toho cukr
20.62 g
12.67 g
Tuk
z toho nas. mastné kyseliny
4.97 g
0.80 g

Detailní rozpis podle ingrediencí

Reklama
Reklama