Bavorské vdolečky s vanilkou

Bavorské vdolečky miluje každý. Zkuste recept provonět vanilkou a rumem. Příprava je snadná, stačí nechat těsto dostatečně vykynout. Jsou krásně křehké, vláčné a příjemně sladké.

Reklama

Ingredience

Kvásek

Množství na
  porce

Postup přípravy

1.
Nejprve připravíme kvásek smícháním vlažného mléka a ostatních surovin. Vše důkladně rozšleháme vidličkou. Necháme alespoň 15 minut vykynout.
2.
Dáme kvásek do kuch. robotu a přidáme ostatní suroviny. Máslo musí být měkké. Necháme v robotu důkladně propracovat. Přibližně 15 minut.
3.
Poté dáme na teplé místo vykynout. Během kynutí jednou zpracujeme. Celkem by těsto mělo kynout 1,5 hodiny.
4.
Vál podsypeme moukou, těsto vyválíme a vykrajujeme skleničkou kolečka.
5.
Necháme kolečka pod utěrkou vykynout. Omytým vejcem uděláme uprostřed důlek a smažíme na oleji z obou stran.
6.
Necháme vychladnout a zdobíme povidly, tvarohem a šlehačkou.

Od: Iva V, 16.11.2022

Reklama
Reklama
Reklama

Podobné recepty

Komentáře

Žádné komentáře.

Nový komentář

Pro vložení komentáře se musíte přihlásit.

Reklama
Reklama
Hodnocení:
0.0
hodnotit
Čas: 20 min příprava
45 min vaření
2 hod celkem
Množství: 50 × porce
Autor: Iva V
Cena ingrediencí: 1 × porce = 2 Kč
Rozpis na položky
Kategorie a štítky:
Reklama

Nutriční hodnoty

Množství
1 × porce
Energetická hodnota
73.04 kcal
Protein
1.68 g
Sacharidy
z toho cukr
10.94 g
2.69 g
Tuk
z toho nas. mastné kyseliny
2.10 g
1.19 g

Detailní rozpis podle ingrediencí

Reklama
Reklama